Headmaster opnieuw leren koppen in VR

Headmaster: opnieuw leren koppen in VR
Een professionele voetballer moet niet alleen zijn benen goed kunnen gebruiken, maar moet ook het hoofd erbij houden. Kun je niet goed koppen, dan word je nooit een succes in de wereld van het betaalde voetbal en dit is waar Headmaster helemaal om draait. Met deze unieke VR game leer je alle technieken van het koppen, maar dan op een leuke en innovatieve manier. In plaats van met een echte bal aan de slag te moeten op het speelveldje in de buurt, zet je je headset op en leer je met Headmaster in de wereld van Virtual Reality hoe je moet koppen.

Leren koppen met Headmaster: een korte introductie
Headmaster is een realistisch spel dat zich helemaal afspeelt in de innovatieve wereld van Virtual Reality of VR. Het verhaal achter het spel, is dat een professionele voetballer bent die een slecht seizoen achter de rug heeft. Je teamspelers kunnen je wel vermoorden door je slechte prestaties op het veld en je trainer ziet het eigenlijk ook niet meer zitten. Om je nog een laatste kans te geven, krijg je een uniek contract aangeboden. Je moet je koptechnieken zien te ontwikkelen, zodat je jouw team op deze manier kunt ondersteunen in het veld. Het klinkt als een goed contract, maar weet je wel waar je aan begint?

Als je akkoord gaat met het contract, verdwijn je meteen in een privé kamer om je koptechnieken te ontwikkelen. Nu klinkt de term privé kamer best positief, maar in feite gaat het om een soort cel waar je niet uit kunt tot je je koptechnieken tot een hoog niveau hebt gebracht. Klein pluspuntje: de prijzen die je wint door examens af te leggen, kun je mooi gebruiken om je privé kamer te versieren. Ziet het er toch nog een beetje gezellig uit!

Headmaster: een realistische VR game
Een groot pluspunt van Headmaster, is dat de game erg realistisch is. De privé kamer waar je in opgesloten wordt, ziet er erg realistisch uit en geeft je echt het gevoel alsof jij die onfortuinlijke voetballer bent met dat slechte contract. Dan hebben we het nog niet eens over de examens en uitdagingen van de game gehad, want ook deze zijn erg realistisch. Het lijkt misschien allemaal op een spelletje, maar met deze game kun je jouw koptechnieken echt verbeteren. De situatie wordt zo nagebootst dat het net lijkt of er echt een bal op je af komt, die je met verschillende technieken in het goal moet weten te krijgen. Het is dan ook meer dan een eenvoudig spel, maar kan echt als training gezien worden.

Wat Headmaster leuk maakt om te spelen, is het feit dat je met deze game ook echt hogerop kunt komen. In het begin ben je misschien nog niet zo goed, maar je zal je langzaam maar zeker ontwikkelen als professioneel voetballer. Uiteraard word je hier ook voor beloond, want als je weer een moeilijk examen hebt gehaald krijg je hier uiteraard een mooie prijs voor.

Voor wie is deze game geschikt?
Deze game is voornamelijk geschikt voor actieve gamers die van voetbal houden en/of zelf regelmatig op het veld te vinden zijn. Niet alleen omdat je wel wat affiniteit moet hebben met voetbal om deze game leuk te vinden, maar ook omdat je jouw koptechnieken echt kunt ontwikkelen met deze innovatieve game. Zeker als je nog niet zo overtuigd bent van jouw huidige koptechnieken, is de game leuk om te spelen. Je komt in een hele nieuwe wereld terecht en speelt een game als vrijetijdsbesteding, maar profiteert tegelijkertijd van het verbeteren van je koptechnieken. Een win-win situatie dus, zeker voor mensen die iedere week op het voetbalveld staan.

Wat heb je nodig voor deze game
Om deze game te spelen, heb je een Playstation 4 met VR nodig. Het gaat om een Virtual Reality game voor de Playstation 4, wat betekent dat je altijd deze gameconsole met VR uitbreiding nodig hebt om de VR game te kunnen spelen. Heb je geen Playstation 4 met VR uitbreiding, inclusief een Virtual Reality headset voor de Playstation? Dan is het niet mogelijk om deze game te spelen.

Share