Elite: Dangerous is een epische space multiplayer game

Elite: Dangerous VR , beleef je eigen ruimteavonturen

De ruimtevloot is aangekomen. Ontgrendel een bijzondere wereld waarin jij de touwtjes zelf in handen hebt. Ontgrendel persoonlijke missies en verken het universum. Levensechte beloningen en unieke ruimtetuigen wachten je op. Met Elite: Dangerous VR, beschikbaar op PC en Xbox One, beleef je nu jouw eigen unieke ruimteavonturen. Vecht, ontdek, verken en voer handel in jouw digitaal sterrenstelsel. De virtuele ruimtewereld heeft je zo veel te bieden: ontdek het nu met Elite: Dangerous.

Verhaal

We schrijven de 34ste eeuw. Je ontwaakt in een klein ruimteschip met slechts enkele munten op zak – maar je hebt grote dromen. Het is het begin van een mooi verhaal dat jijzelf kan schrijven en vorm geven. Hoe dan ook zal je er alles aan moeten doen om te overleven in een prachtig maar dodelijk sterrenstelsel en jezelf op te werken tot de Elite. De 34ste eeuw is er een geworden van destructieve interstellaire oorlogen waarbij vaardigheden, rijkdom, kennis, connecties en macht onontbeerlijk zijn geworden om te overleven. Kan jij overleven in deze onontdekte space wereld? Samen met alle andere spelers beïnvloed ook jij het verhaal van dit sterrenstelsel. Gooi regeringen van de troon, grijp de macht, verken het universum, vecht, overleef en bovenal geniet van de oneindige vrijheid waarin jij je eigen koers bepaalt.

Een wonderlijk universum

Miljarden sterrenstelsels, levensechte planeten, vernietigende asteroïdengordels, reusachtige zwarte gaten en ruimtepuin. Dit universum is in alle facetten gebouwd naar haar voorbeeld: echte onbegrijpelijke afmetingen en hoogstaande visuele kwaliteiten blijven je verwonderen. Elite: Dangerous VR is de grootste ontworpen spelruimte in de geschiedenis van de gamewereld.

elite-dangerous-vr-asteroiden

Een unieke belevenis

Bij Elite: Dangerous VR heb je voor het eerst het gevoel ook echt aan het stuur te staan van het spel. Geen voorgeschreven scenario’s maar vrije acties en avonturen die je blijven entertainen. Neem deel aan intergalactische oorlogen en beïnvloed zelf het verhaal van jouw sterrenstelsel. Voor het eerst kan jij het verhaal van een heel universum bepalen en vormgeven.

Facties

In het gekende universum zijn er drie grote space factions: the Empire, the Federation en the Alliance. Spelers kunnen zich aansluiten bij een factie en op die manier helpen bij het bereiken van doelstellingen om zo beloningen vrij te spelen. Hoe dan ook bepaalt de uitkomst de kracht van jouw factie en jullie territoriale controle over het universum. Maar opgelet: ongetwijfeld zullen de andere facties hierop reageren!

Multiplayer

Of moeten we Massivele Space Multiplayer zeggen? De wereld van de online multiplay is al even gigantisch als die van het speeluniversum zelf. Honderdduizenden spelers van over de hele wereld ontmoeten elkaar gelijktijdig in één digitale ruimtewereld: worden jullie bondgenoten of elkaars dodelijkste vijanden? Een gratis registratie volstaat om de multiplayer belevenis te ontdekken.

elite-dangerous-komeet

Een levend universum

Alhoewel het er soms zo naar uitziet, is ons universum helemaal niet doods. Zo ook niet in Elite: Dangerous VR. Met iedere update en expansie worden er nieuwe mogelijkheden en bijkomende spelinhoud toegevoegd. De creatieve breinen achter de schermen houden bovendien rekening met de input en spelbeleving van de honderdduizenden spelers om een zo optimaal mogelijke belevenis te blijven garanderen.

Expansiepacks

Elite Dangerous: Horizons is het eerste expansiepack en introduceerde nieuwe mogelijkheden zoals planetaire landingen, grondvoertuigen als plundermogelijkheden. Bijzonder is het nieuwe creatieve niveau: ontwerp zelf je schepen en neem contact op met plaatselijke ingenieurs om je bij te staan. Het is het bewijs dat het team achter Elite Dangerous nooit stilstaat.

Reviews

Elite: Dangerous VR krijgt een gemiddelde reviewscore van maar liefst 80% waardoor we kunnen besluiten dat het merendeel van de spelers uitermate positief reageren op het spel. Ondertussen heeft het spel de grens van een miljoen spelers al ruimschoots overschreden en heeft het ook een GameDevelopers Choice Award (2015) op zak.

Share