Surgeon Simulator VR

Heb je altijd al eens in een operatiekamer willen staan tijdens het uitvoeren van een spannende ingreep? Dan is Surgeon Simulator VR voor de PlayStation VR echt iets voor jou. Waar je voorheen alleen maar kon dromen over een belangrijke functie als dokter en operatieleider, wordt het bij deze VR game mogelijk om echt een operatie te leiden. Meer weten over deze game voor de PlayStation VR? Lees dan meer over Surgeon Simulator VR op deze pagina.

Surgeon Simulator VR: een korte kennismaking

Bij een normale operatie is het altijd het doel om de patiënt beter te maken, maar bij Surgeon Simulator VR bepaal je helemaal zelf wat je met de patiënt op de operatietafel kunt doen. Begin je met het spelen van deze game, dan kom je in een vrij standaard operatiekamer terecht. Op de operatietafel ligt een persoon die je moet opereren, maar hier krijg je niet echt hulp bij. Natuurlijk kun je nu proberen om de best mogelijke operatie uit te voeren, maar je kunt ook gewoon lol gaan maken. In de operatiekamer vind je namelijk verschillende soorten gereedschappen, hulpmiddelen en zelfs organen die jij tijdens jouw operatie mag gebruiken.

De Virtual Reality game van PlayStation is gebaseerd op Team Fortress 2. Jij treedt op als The Medic en moet in actie komen om The Heavy te redden, terwijl hij bijna dood ligt te gaan op de operatietafel. Het uiteindelijke doel is een harttransplantatie, maar dit lukt de meeste spelers niet eens. Wil je The Heavy niet eens redden, dan kun je in ieder geval nog op vele andere manieren plezier maken in de operatiekamer. Wie er uiteindelijk bepaald of The Heavy nog zal leven of niet, ben jij als The Medic.

Surgeon Simulator VR is een game die je op de PlayStation VR kunt spelen. Heb je de PlayStation VR niet, dan is het niet mogelijk om dit spel te spelen. Let op: bij het bestellen van de game, krijg je niet de benodigde controllers om dit spel te spelen. Om de game te spelen, dien je de controllers zelf aan te schaffen.

medische-apparaten-in-surgeon-vr-sim-game

Bepaal je eigen regels bij Surgeon Simulator VR

Bij het spelen van deze VR game van de PlayStation VR, ben jij de baas in de operatieruimte. Er is niemand die je vertelt wat je moet doen (en dus is er niemand die je kan helpen als je geen idee hebt wat te doen), maar er is ook niemand die je de regels voorschrijft. Heb jij zin om een boor in het gezicht van de patiënt te duwen, dan mag je dit gewoon doen. Heb je een sandwich gevonden na het openen van de koelkast met organen en wil je deze in de buik van de patiënt leggen, dan houdt niemand je tegen. Een grappige game, die heel realistisch kan zijn en tegelijkertijd eigenlijk nergens op slaat.

Niet alle items in de operatiekamer zijn te gebruiken bij het spelen van de game, maar een groot aantal items zijn wel bruikbaar. Je kunt bijvoorbeeld gereedschappen pakken, organen uit het lichaam van de patiënt nemen en de koelkast openen om een nieuw orgaan in het lichaam te doen. Verder kun je met gereedschappen werken, maar kun je er ook mee gooien of slaan. Niet bepaald medisch verantwoord, maar wel erg grappig om te doen. Heb je een medische opleiding, dan kun je nog proberen om de patiënt echt te helpen. Heb je geen idee wat je doet, dan is de game vooral gewoon grappig om te spelen.

operatie-in-surgeon-vr-simgame

Een game met goede graphics en een goed werkend besturingssysteem

Surgeon Simulator VR is vooral grappig om te spelen, maar dit betekent niet dat de game maar wat in elkaar geflanst is. Ten eerste zien de visuals van de game er goed uit: het is een echte VR game die je daadwerkelijk het gevoel geeft dat je in de operatiekamer staat. Daarnaast zijn niet alleen de visuals goed, maar werkt de besturing van de game ook prima. Je kunt lomp met gereedschappen gaan slaan als je dit wil, maar secuur sneetjes maken of een bepaald orgaan weghalen is ook zeker mogelijk. Let wel goed op dat er niets bij je in de buurt staat als je deze game gaat spelen, want er wordt veel met de handen gezwaaid.

Speel je de game voor het eerst, dan moet je misschien een beetje wennen aan de besturing van het spel. Heb je al enkele handelingen uitgevoerd, dan wordt dit steeds gemakkelijker en ga je steeds meer mogelijkheden van de innovatieve en grappige game ontdekken. Zeker als je al ervaring hebt met het spelen van VR games op de PlayStation Virtual Reality, kom je er snel uit als je deze game voor het eerst gaat spelen.

Surgeon Simulator VR: voor wie geschikt?

Surgeon Simulator VR is voornamelijk geschikt voor mensen die interesse hebben in de medische wereld of het gewoon leuk vinden wat aan te klooien in de operatiekamer. Heb je totaal geen verstand van het menselijk lichaam en van het uitvoeren van operaties of andere handelingen in de operatiekamer, dan moet je niet denken dat je deze game echt met succes kunt spelen. In dit geval zal je voornamelijk aan het klooien zijn in de operatiekamer, wat overigens ook erg grappig is. Heb je wat meer kennis van het menselijk lichaam en/of de medische wereld, dan kun je de patiënt misschien nog echt helpen. Of je dit ook echt wil, is natuurlijk maar de vraag. Als leidinggevende in de operatiekamer, bepaal jij in ieder geval als enige wat er wel of juist niet gebeurt.

Meer informatie : http://www.surgeonsim.com/surgeon-simulator-vr/

Share