Euro Truck Simulator 2: Going East beleef het truckersleven in Oost-Europa

Was het altijd al je droom om een truck te besturen? Kilometers af te leggen met enkel jij, jouw truck en de rustgevende weg om je te vergezellen? Euro Truck Simulator 2 geeft je nu die mogelijkheid, ontdek Oost-Europa als nooit tevoren en geniet van de vele nieuwe bestemmingen en voertuigen.

Euro Truck Simulator

Starten doen we door eerst en vooral eens terug te keren naar de reeks zelf. Binnen deze levensechte simulator (VR) is het de bedoeling om met jouw truck te navigeren tussen verschillende steden. We zeiden levensecht en dat bedoelen we dan ook echt. Tijdens het besturen van de truck moet je dan ook rekening houden met allerhande zaken, net zoals in het echte leven: rijd- en rustpauzes, je hoeveelheid brandstof, snelheidslimieten, opletten voor eventuele opgelopen schade en bovendien moet je ook aandacht besteden aan het vermijden van overtredingen van de wegcode. Net zoals een echte internationale vrachtwagenbestuurder is het je hoofd doel om jouw vracht over lange afstanden veilig en wel te bezorgen. VR (Virtual Reality) werd nooit eerder zo reëel.

euro-truck-simulator-2-viaduct

Going East

Deze add-on voegt heel wat toe aan de originele Euro Truck Simulator 2. Zo zijn er tal van nieuwe bestemmingen beschikbaar en kan je de vracht nu ook leveren in Polen, de Tsjechische Republiek, Slowakije en Hongarije. Deze toevoeging zou goed zijn voor meer dan 20 uren aan rij- en simulatieplezier en maar liefst dertien nieuwe steden zoals Warschau (Polen) , Krakau (Polen), Gdánsk (Polen), Lublin (Polen), Ostrava (Tsjechië), Boedapest (Hongarije), Debrecen (Hongarije), Banská Bystrica (Slowakije), Košice (Slowakije) en vele andere steden. Deze add-on vormt zo een sterke toevoeging aan de reeds bestaande collectie van VR -games uit de reeks.

De beschikbare wegen zijn bovendien ook zoals ze horen te zijn: levensecht en vol uitdagingen om te overwinnen. Kleine smalle landwegjes, bergpassen, wegenwerken en tal van andere obstakels om jouw rijvaardigheden steeds weer opnieuw op de proef te stellen.

Beschikbare vrachtwagens

Vrachtwagens zijn enkel beschikbaar indien producenten daar een licentie voor toekenden. De voornaamste merken zijn echter wel opgenomen in het spel, wat uiteraard op veel positieve reacties kan rekenen. De volgende merken zijn momenteel opgenomen: Renault, MAN, Volvo, Mercedes-Benz, DAF, Iveco en Scania.

euro-truck-simulator-going-east

Besluit

De expansiepack Going East slaagt er andermaal in om ons te verbazen met een waardevolle add-on die zal zorgen voor vele uren extra speel- simulatieplezier. Samen met Euro Truck Simulator: Scandinavia zijn de grootste delen en steden van Europa nu eindelijk aanwezig wat het spel er enkel en alleen nog beter en realistischer op maakt. VR wordt pas écht goed als het zo reëel wordt dat de druppels zweet bijna van je voorhoofd aflopen en even aan je neus blijven bengelen: laat dat nu net zijn waar Euro Truck Simulator keer op keer opnieuw in slaagt.

Share