RIGS: Mechanized Combat League – de hit voor Playstation VR

Exclusief voor Playstation VR komt dit najaar RIGS: Mechanized Combat League uit. Dit spel wordt dé hit op PSVR en gaat ervoor zorgen dat je vrienden balen als ze nog geen VR bril voor de Playstation 4 hebben. Of er helemaal de pest in hebben als ze een veel duurdere VR bril van een ander merk hebben gekocht.

Wat is RIGS: Mechanized Combat League?

In RIGS: Mechanized Combat League stap je in de cockpit van een RIGS, een enorme mechanische vechtmachine. Vanaf jouw gezichtspunt boven in je RIGS zie je alle onderdelen van jouw machine: van de lange mechanische armen en de grote torso tot de enorme geweren waarmee je eens flink andere RIGS onder handen kunt gaan nemen.

Alle RIGS in het spel zijn uniek en hebben hun eigen manier van spelen en vechten. Niet alleen de beschikbare wapens, maar ook de vorm en de grootte van je RIG bepaalt wat je er allemaal mee kunt. Je zult bij iedere RIGS wel even moeten wennen en trainen om de fijne kneepjes van de machine helemaal onder de knie te kunnen krijgen.Naarmate je zelf beter wordt, krijg je ook betere RIGS tot je beschikking.

In RIGS: Mechanized Combat League is het doel dat je de meester van de sportarena wordt. Dat kun je zowel in je eentje of online als team doen. Je doet in je RIGS mee aan de Mechanized Combat League, een futuristische competitie die over de hele wereld wordt gehouden.

Schieten in VR in Rigs Mechnaised Combat League

 

Niet zomaar een shooter

Op het eerste gezicht lijkt RIGS een redelijk normaal spel, waarin je rondloopt in de arena en het al schietend tegen andere RIGS opneemt. Dat zul je vast al wel eens eerder hebben gezien, alhoewel de graphics van RIGS: Mechanized Combat League er wel belachelijk goed uit zien.

Maar RIGS: Mechanized Combat League is meer dan alleen een shooter. Op elkaar schieten is leuk, maar het gaat er in dit spel vooral om dat je punten scoort. Je kunt in RIGS: Mechanized Combat League namelijk met je machine punten scoren door te springen, lopen, rennen of duiken. Met een twintig meter hoge robot door een hoepel springen, dat klinkt simpel genoeg toch?

Maar… voordat je punten kunt scoren moet je zorgen dat je machine in Overdrive modus komt. En dat lukt je – zeker in het begin – alleen als je genoeg gloeiende bollen hebt opgeraapt in de arena. Heb je eenmaal genoeg bollen verzameld, dan kun je je machine in de Overdrive modus zetten en punten gaan scoren. Maar in de Overdrive modus krijg je wel een grote schietschijf op je rug en trek je ongewild extra de aandacht van je tegenstanders. Probeer dan nog maar eens punten te scoren. Zeker als team zul je dus goed moeten samenwerken om punten te halen…. Ok guys, who takes one for the team?

Rigs Mechanised Combat League PSVR game

Een nieuwe sensatie met de Playstation VR

De combinatie van sport en shooter maakt het spelen van RIGS: Mechanized Combat League al geweldig. Het is enorm leuk om het spel te spelen zonder Virtual Reality bril.

Maar het wordt helemaal een unieke ervaring als je RIGS: Mechanized Combat League speelt met de Playstation VR, die vanaf oktober 2016 te koop is. Als je de PSVR eenmaal aangesloten en op hebt gezet, dan wordt er een nieuwe dimensie aan RIGS: Mechanized Combat League toegevoegd – alsof je opeens een heel ander spel speelt.

De Playstation VR zorgt voor een compleet nieuwe, adrenalineverhogende sensatie. Dit is wat je altijd al gehoopt had dat Virtual Reality zou kunnen zijn! De grafische details in RIGS: Mechanized Combat League zien er ook waanzinnig uit, zeker als je je VR op hebt gezet. Zo zie je dat je avatar reageert op elke beweging die je met je lichaam maakt: ga je naar links, dan gaat je avatar ook naar links. Je was nog nooit zo dichtbij een levensechte spelbeleving. De arena’s waar je in speelt zijn met veel oog voor detail gemaakt.

Rondrennen en bewegen met je RIGS doe je, ook als je je Playstation VR op hebt, nog steeds met je controller. Maar voor het mikken en schieten met je twee geweren gebruik je een combinatie van je controller en je VR. Het voelt echt alsof je zelf in een RIGS zit.

rigs-mechanised-combat-league-playstation-vr-game-vechten

Speel RIGS: Mechanized Combat League met je Playstation VR

RIGS: Mechanized Combat League is een geweldig spel om te spelen zonder VR, maar eigenlijk is het zonde om alle extra features van het spel niet te gebruiken. Zorg er dus voor dat je optimaal van deze fantastische futuristische game kan genieten. Zowel RIGS: Mechanized Combat League als de Playstation VR zijn vanaf 13 oktober 2016 in Nederland te koop.

Meer informatie : https://www.playstation.com/nl-nl/games/rigs-mechanized-combat-league-ps4/

Share