Star Trek Bridge Crew VR, een ware sensatie voor iedere science-fiction fan!

Star Trek Bridge Crew is een game die 14 maart 2017 uitgebracht wordt voor de PS4. De game brengt niet alleen jou, maar eventueel ook medespelers middenin een ruimteschip. Als officieren van de federatie zijn jullie samen verantwoordelijk voor zowel het schip als het crew op het schip.

Doordat Star Trek Bridge Crew speciaal ontwikkeld is voor de VR is het vrijwel de enige game tot nu toe die een levensechte simulatie biedt van hoe het universum van Star Trek er in het echt uit zou kunnen zien.

In de game draait het erom dat je uitgezonden wordt door de federatie om leiding te nemen over een nieuw schip in het universum. Het schip heet de U.S.S. Aegis. Je missie is om een geheel nieuw gebied in de ruimte te ontdekken, genaamd the Trench. Dit ga je doen omdat je een thuisbasis moet vinden voor de Vulcan bevolking, waar niet veel mensen meer van over zijn. The Trench is een prachtige plek, wat ook goed te zien is in de VR, maar het bevat ook veel gevaren, die je dient te doorstaan. The Klingon Empire is ook bezig in dit gebied. Hun plannen zijn een bedreiging voor de federatie. Het is de missie van jou en je crew om the Trench in kaart te brengen en uit te vinden wat The Klingon Empire van plan is.

Wat de game zo bijzonder maakt is dus dat het speciaal ontwikkeld is om te spelen met de VR. Je krijgt zo dus echt het gevoel dat je er bij bent wanneer je de game aan het spelen bent. Dit in combinatie met de PS4 maakt het een unieke game-ervaring. Je krijgt een echt idee van hoe het is om de leider te zijn van een schip van de federatie door de hand tracking met full body avatars en een real time lip sync. Verder kun je echt samen spelen met een crew. Je dient veel strategische beslissingen te nemen om de missie tot een goed einde te brengen. In co-op kunnen de spelers duiken in de rollen van zowel Engineer, Helm, Tactical en Captain. Het leuke is dat elke rol belangrijk is voor het goed afsluiten van de missie.

Voor de speciale missie is ook een speciaal schip gemaakt. Je kunt leiding nemen over de U.S.S Aegis, een schip dat een van de eersten is van zijn soort. Als je de game speelt heb je de nieuwste technologie op het gebied van Starfleet in je handen. Je kunt bijvoorbeeld de wegen zowel analyseren, berekenen als wijzigen. Ook kun je de verdediging van de vijanden doorzien. Kortom een geweldige game voor de PS4.

Share