The Elder Scrolls V: Skyrim Legendary

De geruchten gingen al een poos rond. Maar het gerucht wordt nu werkelijkheid: Bethesda komt inderdaad met een opgepoetste versie van Skyrim op 28 oktober. Het verhaal speelt zich niet meer af op het computerscherm, maar komt terug als VR spel. Deze versie bevat de originele game en het is all-inclusive. Dat houdt in dat de officiële uitbreidingen erbij zitten: Dawnguard, Hearthfire, en Dragonborn. Meer episch kan het niet worden.

Het verhaal van The Elder Scrolls V: Skyrim

Je bent een doodgewone sterveling In The Elder Scrolls V: Skyrim. Maar eigenlijk ook niet helemaal. Van de buitenkant zie je er gewoon uit, maar van binnen niet. Je hebt de ziel van een draak. Je bent een ‘Dovahkiin’ (Dragonborn).

Het verhaal start bij de speler zelf. Je doet een poging om tegen de regels in een grens over te steken van Skyrim. Dit gaat niet zoals gepland. Iets verderop wordt Ulfric Stormcloak gevangen genomen. Hij is de rebellieleider van de Stormcloak en strijdt tegen het keizerlijk bewind. Helaas wordt jij ook gepakt. Gekneveld en strak vastgebonden zit jij samen met een aantal anderen achter in een huifkar op weg naar de executie…

Stormcloaks vinden zichzelf tegendraads, vandaar dat ze zichzelf scharen onder een nationalistische rebellenbeweging. Als echte tegendraadse en woeste rebellen verzetten ze zich tegen het keizerlijke bewind over de provincie Skyrim. Ook zijn ze ferm tegen de stromen vreemde rassen die in hordes en grote groepen Skyrim bereiken. De Stormcloaks zijn er van volste overtuigt dat Skyrim alleen maar behoort tot het oorspronkelijke ras De Nords. Vreemde rassen zijn uit den boze.

the-elder-scrolls-skyrim-landschap

Het is het einde van de rit. De executie komt dichterbij, je bent doodsbenauwd. Gelukkig wordt je net op tijd uit de klauwen van de dood gered. Er valt een draak aan genaamd Alduin. Het is je redding, want er breekt chaos. Dat is jouw moment om te ontsnappen.

Jouw aard (Dragonborn) wordt bekend wanneer de draken weder opstaan. Deze situatie was niet voorzien, omdat men dacht dat de draken waren uitgestorven. De draak Alduin die jouw leven in het begin heeft gered heeft de leiding om de wereld te vernietigen…

De oorlog tegen de draken vormt het hoofdverhaal, maar het spel in vr bevat ook allerlei andere spannende subverhalen die het spel tot een fantastisch avontuur maken en een compleet verhaal vormen. Denk hierbij aan de burgeroorlog tussen de Empire en de Stormcloaks. De rebellengroep Stormcloacks verzet zich met alle krachten die ze hebben tegen het keizerrijk. De werkelijke reden hiervoor vindt je door 30 jaar terug in de tijd te gaan. Aldmeri Dominion verwoestte bijna de Empire in ‘The Great War’. In deze roerige tijden moest de keizer (Titus Mede II) een verdrag tekenen. Dit verdrag staat bekend als The White Gold Concordal en betekende een einde van het vredige land. Talos, de heiligste god van de Nords mocht niet meer aanbeden worden. Aldmeri Dominion vond de aanbidding van deze god namelijk beledigend naar het superieure ras van elfen. Hij vond het de grootste waanzin dat een menselijke sterveling een god zou kunnen worden. De heilige god van de Nords Talos was eigenlijk een gewone menselijke sterveling, genaamd Tiber Septim.

Het verdrag is van grote invloed op de inwoners van Skyrim. Mensen komen in opstand. Ulfric Stormcloak maakt gebruik van dit verzet en wordt zelf de High King van Skyrim. Ondertussen gaat het moorden door. De Aldmeri Dominion pakt Talos-aanbidders systematisch op en vermoordt ze.

Jij moet verschillende spannende missies vervullen. Je kan lid worden van:

de Companions (het krijgers gilde)
de Dark Brotherhood (het sluipmoordenaarsgilde)
de Thieves Guild (het dievengilde)
het College van Winterhold (de Universiteit voor magie in Skyrim)
The Bards college (het bardencollege)

Van deze verschillende instellingen krijg jij bloedstollende opdrachten mee. Deze opdrachten moet jij allemaal in vr uitvoeren.

skyrim-vr

De skills

Skyrim heeft level-systeem dat onderverdeeld is. Dit betekent dat de vaardigheden alleen worden verbetert wanneer je ze regelmatig gebruikt. De vaardigheden die je bijna niet inzet, worden hierdoor ook bijna niet ontwikkeld. Het spel in VR breidt de functies nog eens uit. Denk hierbij aan combat cameras, mounted combat en Legendary difficulty mode voor hardcore spelers en Legendary skills. Hierdoor weet je ieder voordeel mee te pikken en kan je veel skills opwaarderen.

De voor- en nadelen van het VR spel

Ook al ben je een gewone sterveling in The Elder Scrolls V: Skyrim. Zo voel jij je niet in deze avontuurlijke bloedstollende vr game. Je raakt niet uitgespeeld. Het spel daagt je voortdurend opnieuw uit en de fraaie graphics van de vr game blijven jouw aandacht trekken. De Skyrim Special Edition bevat vergeleken met de voorgangers meer grafische details en effecten, waaronder volumetric god rays, screen space reflections en nieuwe shaders voor sneeuw en water. Een klein minpuntje is dat je kan verdwalen in missions quests, maar dat doet uiteindelijk niks af aan dit vette spel!

Systeemvereisten

Minimum systeemvereisten

  • OS: Win Xp 32
  • CPU: Celeron E1200 Dual-Core 1.6GHz / Athlon 64 X2 Dual Core 3600+
  • RAM: 1 GB
  • GPU: Quadro FX 380 LP / Radeon HD 3600 Series
  • HDD: 6 GB

Aanbevolen systeemvereisten

  • OS: Win 7 64
  • CPU: Core 2 Quad Q9400 2.66GHz / Phenom II X4 920
  • RAM: 4 GB
  • GPU: GeForce GTX 260 / Radeon HD 4890
  • HDD: 6 GB
Share