Wordt professionele kart racer met Kart Racing Pro!

Kart Racing Pro VR

Dit kwartaal komt de nieuwe virtual reality sensatie op de markt: namelijk de Kart Racing Pro. Dit is een realistische simulator om mee te karten. Het doel van de makers is om professionele kart racers wereldwijd te kunnen laten trainen, zonder zelf de kartbaan op te hoeven. Als kart racer zit je op een fysiek gebouwde motor, die heel accuraat de dynamiek en de opties van het karten nabootsen. Het is daarom aanbevolen om een bijpassend stuur te gebruiken, maar niet getreurd als je die (nog) niet in huis hebt. Kart Racing Pro ondersteunt namelijk ook een toetsenbord, joysticks en gamepads.
• Titel: Kart Racing Pro
• Genre: race, simulatie, sport
• Ontwikkelaar: PiBoSo
• Uitgever: PiBoSo

Oculus Rift

De Oculus Rift is een bril waarmee je de wereld om je heen in 3D ervaart. De Oculus Rift is naar eigen zeggen ‘next-generation virtual reality’. Oftewel, ze willen je virtual reality laten ervaren zoals je dat nog nooit eerder hebt meegemaakt. De Oculus Rift is op meerdere manieren in te zetten: je kunt je computerspel tot leven brengen, een spannende film kijken, naar een ander gebied in de wereld springen of in een 3D-wereld chillen met vrienden. Al deze gebeurtenissen lijken levensecht. Kenmerkend is dat de Oculus Rift de situatie zo natuurgetrouw weergeeft, dat het ook wordt gebruikt voor professionele trainingsdoeleinden. De Oculus Rift wordt bijvoorbeeld veel in het leger gebruikt. In dit artikel vertellen we je over een andere vette toepassing van de Oculus, namelijk Kart Racing Pro.

kart-racing-pro-virtualreality

Extra features

Een leuke toevoeging van Kart Racing Pro is dat ze het mogelijk maken om races te starten of om zelf deel te nemen aan een race. Dit wordt je erg gemakkelijk gemaakt, omdat er een geïntegreerde matchmaking server aanwezig is. Tijdens het racen worden de statistieken verzameld, zodat je de kart racers onderling kunt vergelijken. Als je nieuwsgierig bent geworden, lees dan zeker onderstaande extra mogelijkheden die het karten nog leuker maken!
• De bandtypes voldoen aan de industriële standaarden van de auto-industrie
• Realistische nabootsing van de buiging van de chassis
• Dynamische opbouw van het wegdek
• Het is mogelijk om te rijden op een nat wegdek, inclusief het gevaar om te slippen. Het wegdek droogt vervolgens geleidelijk op tijdens het race.
• Maakt gebruik van de Marbles Generation
• De banden maken contact met het stenen wegdek en reageren bovendien op gras en vuile plekken, waardoor de kartracer grip ervaart
• Stuurgebaren van de kartracer kunnen handmatig geselecteerd worden
• Met behulp van telemetrische data, kunnen CSV-bestanden gemakkelijk worden geëxporteerd om zo het karten te analyseren
• Dankzij een plug-in kunnen externe programma’s realtime gegevens ontvangen van een gesimuleerde kartauto
• Er zijn opties tot LAN en online karten. De server ondersteunt daarbij zelfgetekende kartroutes, helpen en pakken
• De game kan volledig naar je eigen hand worden gezet: gevordere gebruikers kunnen zelf nieuwe bannen bouwen, auto’s bouwen, pakken en helmen ontwerpen en deze allemaal integreren met de standaard meegeleverde gereedschappen.

Karts

Op dit moment zijn er 5 verschillende kartauto’s beschikbaar, afkomstig van vier fabrikanten. Elk model heeft verschillende kleuren. Hieronder zullen de verschilende modellen kort worden toegelicht:
– KF1. De KF1 heeft een motor van 125cc, maximale toeren van 16.000, een maximaal vermogen van 31 kW, een gewicht van 160 kilo en heeft geen versnellingen.
– KF3. De KF3 is een lichtere auto, namelijk van 145 kilo. De motor is 125cc, de toerenbegrenzing ligt bij 14.000, het maximale vermogen is 21 KW en ook deze kart heeft geen versnellingen.
– KZ1. De KZ1 is een geavanceerde auto van 175 kilo, zonder toerenbegrenzing, met een motor van 125cc. Het maximale vermogen is 35 kW en deze kart beschikt over 6 versnellingen.
– F100. De F100 is een kart van 150 kilo zonder versnellingen Met 100cc, geen toerenbegrenzing en een maximaal vermogen van 26 kW, is dit een kart voor een onervaren racer.
– Mini 60. Voor de echte beginneling, is er de schattige Mini 60. Deze kart heeft een motor van 60cc, een toerenbegrenzing van 14.000, een maximaal vermogen van 10 kW en een gewicht van 110 kilo. Uiteraard heeft de mini geen versnellingen.

kart-racing-pro-natte-racebaan

Tracks

De volgende standaardtracks zijn beschikbaar voor de race: Lonato, Circuit International d’Esasy, Rye House Kart Raceway en Zuera. Op het officiële forum kun je uiteraard nog veel meer tracks downloaden, gemaakt door en voor de gebruikers van Kart Official Pro.

Veel gestelde vragen
1. Is het mogelijk om een licentie aan te schaffen zonder een PayPal account?
Ja, dat is mogelijk als je gebruikt maakt van een creditcard.
2. Krijg je korting als je meerdere onderdelen aanschaft?
Op dit moment is dat nog niet het geval.
3. Is het mogelijk om via LAN te racen?
Ja, mits je beschikt over een licentie voor je pc
4. Is het mogelijk om offline te racen tegen een computer?
Nee, en er zijn geen plannen om deze functie toe te voegen.
5. Wordt mijn stuurwiel ondersteund?
Alle controllers die DirectInput-compatibel zijn, worden ondersteund. Echter, er zijn geen vooraf ingestelde profielen beschikbaar.
6. Is er een versie voor de Mac beschikbaar?
(Nog) niet. Als er genoeg verzoeken zijn, wordt deze wellicht ontwikkeld.
7. Kunnen jullie een track in mijn omgeving namaken?
Nee, maar je zou het eens kunnen vragen op het officiële forum.

Systeemeisen

• Besturingssysteem: Windows XP of hoger
• Processor: 2Ghz CPu
• Geheugen: 2GB RAM
• Grafische kaart: OpenGL 1.2.1. Compatibele GPU met 512 MB of video RAM
• DirectX: Versie 8.1
• Opslagruimte: 2 GB beschikbare ruimte

Kun je na bovenstaande demo ook niet wachten om te gaan karten met de meest realistische kart simulator van dit moment? Begin direct, want het is nu mogelijk om de demo te downloaden. Er wordt momenteel nog gewerkt aan de officiële versie, je kunt de toekomstige ontwikkeling ondersteunen door lid te worden van de community. Om de volledige versie te kunnen sturen en om verdere ontwikkelingen te ondersteunen, kun je een licentie kopen. Veel raceplezier en vergeet niet om je ervaringen te delen!

Share