Project Cars GOTY : super realistisch racen in virtual reality

Project CARS Game Of The Year Edition in VR
De eerste versie van Project CARS werd in mei 2015 gelanceerd en was een instant-hit. Het werd door de geweldige graphics en het realistische geluid al vrijwel direct gezien als de beste racegame van dat moment. Zeker voor arcaderacers bleek het wel een lastige game, want Project CARS is een echte simulator en dat betekent dat de werkelijkheid zo dicht mogelijk wordt benaderd. Maak je een kleine stuurfout, dan spin je en kun je aan je inhaalrace beginnen.

Project CARS Game Of The Year Edition

In mei 2016, dus precies een jaar na de release van de eerste Project CARS dus, verscheen de opvolger. Ontwikkelaar Slightly Mad Studios had deze Project CARS heel bescheiden “Game Of The Year” (GOTY) Edition genoemd.

Niet zomaar Game Of The Year

Slightly Mad Studios zat er met de naamgeving echter niet naast, want Project CARS GOTY Edition was nóg beter dan zijn voorganger. Dezelfde waanzinnige graphics en audio, maar dan met meer auto’s, extra circuits en veel meer online en offline mogelijkheden. Bugs en glitches uit de eerste versie waren weggewerkt, zodat het spel nog beter speelde.

Veel meer tracks en cars

Door de toevoeging van nieuwe tracks behoort het rijden op bijvoorbeeld de Nieuw-Zeelandse Ruapana-track of op de legendarische Nordschleife van de Nürburgring nu tot de mogelijkheden in Project CARS GOTY Edition. In totaal heeft de game 35 verschillende tracks waar je op kan racen. Je kan in deze laatste versie van Project CARS kiezen uit meer dan 100 verschillende auto’s. Aan de game waren zelfs twee gloednieuwe raceauto’s (de Huyara BC en de Zonda Revolucion) toegevoegd, die pas in 2016 op de motorshow van Geneve voor het eerst zijn getoond.

project-cars-goty-vr-racegame

Gamen in 12K

Project CARS GOTY Edition ondersteunt zelfs gaming in 12k. Je kunt het spel met meerdere nVidia GTX Titan videokaarten op drie 4K-schermen spelen. Dat betekent een beeld van 24 miljoen megapixels waarbij iedere seconde meer dan 1,5 miljard pixels worden verwerkt.

“Monsterlijk goede” recensies

De online en offline recensies waren dan ook lovend. “Monsterlijk goed” en “fantastisch” zo oordeelden twee recesenten onafhankelijk van elkaar. Wat kan er nog verder verbeterd worden? Nou, wat dacht je van een Virtual Reality (VR) versie?

Project CARS GOTY in Virtual Reality

Project CARS GOTY Edition in VR is beschikbaar voor de Oculus Rift en de HTC Vive op de pc. Daarmee gaat deze game nog een stap verder in het je zo realistisch mogelijk laten beleven van een echte race-ervaring.

Racen en Virtual Reality zijn een “perfect match”

Als je Project CARS GOTY Edition in VR rijdt, dan kom je heel dicht bij het echte racegevoel. Racen past namelijk perfect bij virtual reality. Omdat je al een idee hebt hoe het moet voelen om achter het stuur van een racewagen te zitten en je met racen (meestal!) vooruit gaat, is de mogelijkheid om nu een virtuele helm te dragen en de actie door de ogen van de bestuurder te zien, het stukje van de puzzel wat nog ontbrak om zo dicht mogelijk bij het gevoel van echt racen te komen.

Automatische upgrade naar VR

Project CARS GOTY Edition in VR is uitgebracht met alle On Demand content die in het laatste jaar is toegevoegd. En uiteraard zijn er ook verdere verbeteringen specifiek voor VR toegevoegd. Iedereen die het spel in de Oculus Store heeft gekocht en Project CARS GOTY Edition opstart, zal automatisch naar de versie voor VR worden geupgrade.

Aanbevolen specs voor pc

Om Project CARS GOTY Edition in VR te kunnen spelen, heb je een pc met de volgende minimumconfiguratie nodig:

  • Videokaart: AMD R9 290 / NVIDIA GTX 970 (soortgelijk of beter)
  • Processor: Intel i5-4590 (soortgelijk of beter)
  • Intern geheugen: 8 GB geheugen of meer
  • Video-output: HDMI 1.3
  • USB: minimaal drie USB 3.0 poorten en één USB 2.0 poort
  • Besturingssysteem: Windows 7 64-bits Service Pack 1 of nieuwer

En natuurlijk heb je ook een HTC Vive of Occulus Rift headset nodig. Heb je dat allemaal in huis, dan kun je je helemaal onderdompelen in de meest realistische en waanzinnige VR racegame die er op dit moment is.

Een laatste tip: als je je eerste Virtual Reality race gaat maken, dan is het een goed idee om een wat langzamere auto (zoals een Toyota GT86) op een vlak circuit (zoals Hockenheim) te nemen en de AI uit te schakelen. Op die manier kun je wennen aan de geweldige Virtual Reality race-ervaring.

Share