Live for speed ultieme virtual reality race game

Leef voor snelheid!

Aan een verschroeiende snelheid scheuren in racebolides is voor vele gamers de ultieme jongens- of meisjesdroom. De afgelopen jaren zijn de graphics van games ontzettend vooruit gegaan, waardoor elk spel net dat tikkeltje realistischer lijkt. En de komst van Virtual Reality is het laatste puzzelstukje voor de ultieme game-ervaring. Racefanaten kunnen hun hart ophalen aan Live for Speed, dat ondersteund wordt door de Oculus Rift en de HTC Hive.

Race-mogelijkheden

De demo kan je gratis downloaden en daarmee kan je met drie auto’s (een hatchback, road car en de Formule BMW) op één circuit racen, zowel op asfalt als rallycross. Proeft dit naar meer, dan kan je altijd een van de licenties kopen waarmee je meer tracks en auto’s unlockt. In totaal kan je dan met 22 auto’s op 8 verschillende parcours racen. De licenties kosten overigens 14 euro per stuk.

De ultieme realistische race-ervaring

Het verschil met andere racing games is dat Live for Speed draait rond realisme. Daarom zijn er geen arcade modes of stuurhulpmiddelen, jij en alleen jij moet racen. Dit maakt het tot de perfecte game voor raceliefhebbers.
Zo werken er namelijk verschillende krachten in op elk wiel van de wagen, die individueel gesimuleerd worden en zo het mechanisme en beweging van de auto beïnvloeden. Daarom wordt het aangeraden om met een stuur en pedalen te racen, dit zorgt namelijk voor veel meer nauwkeurigheid dan je toetsenbord en/of computermuis.
De kracht-feedback die naar het stuurwiel wordt gezonden, wordt direct berekend op basis van de krachten, zonder vooraf geprogrammeerde effecten.
Hiermee kan je echt voelen wat er gebeurt op het contactvlak tussen je banden en de weg, die je helpen om dichter bij de limiet te komen zonder deze te veel te overschrijden.

live-for-speed-vr-haarscherpe-bocht

Racen tegen echte mensen!

Indien je dat wenst, kan je alleen racen, tegen de klok of tegen de computer. Maar vele gamers racen veel liever online, tegen echte mensen in de multiplayer modus. Dit is kinderspel in Live for Speed. Je klikt gewoon op “Lijst met hosts”, selecteert een server die je interessant vindt en je doet onmiddellijk mee. Vele hosts organiseren korte races van een paar rondes, dus je moet gewoonlijk niet te lang wachten om opnieuw te racen. Bij de meeste openbare hosts kan je ook in het midden van de race meedoen. Zorg er in dit geval enkel voor dat je uit de weg blijft van zij die voor jou al de race zijn gestart. Daarnaast zijn er ook verschillende online racing competities waaraan je kan deelnemen, als je op zoek bent naar iets competitievers.

Een zee van mogelijkheden

Een serieuze simulator vereist duidelijk een zeer goede physics simulatie om de opwinding en het plezier van echt racen te kunnen voorzien. Live for Speed bevat alle aspecten die belangrijk zijn voor racen. Daarom is het spel in constante ontwikkeling. S3 (de laatste licentie) is de derde stap richting het eindproduct, en is reeds een zeer goede simulatie van echt racen. Vele aspecten hiervan zijn inbegrepen: uitgebreide mogelijkheden om je voertuig naar je persoonlijke voorkeur aan te passen, brandstofverbruik, afslijting van de banden, autoschade na een crash, verschillende types van oppervlakten, intrigerende race-omgevingen, verschillende autoklasses enzovoort. Dit zorgt er allemaal voor dat je genoeg materiaal hebt om mee te spelen, want het vergt tijd elk circuit onder de knie te krijgen. Het zit ‘m ook allemaal in de details: zo moet je ontdekken hoeveel benzine je wagen per ronde verbruikt en hoeveel je banden afslijten en op basis hiervan moet je je pitstops plannen. Want dit verschilt voor elke wagen en rijstijl.

Besluit

Live for Speed is een van de beste beschikbare games voor racefanaten, maar doordat je de demo gratis kan downloaden is het ook zeer leuk voor beginnelingen. Het intense online racen, de realistische physics en de grote online community garanderen uren spelplezier.

Systeemvereisten

Jammer genoeg kan je Live for Speed enkel op Windows spelen en dus niet op Mac OSX of Linux. Het goede nieuws is dat je er geen supercomputer voor nodig hebt.
Minimaal heb je 1 Ghz CPU, een 3D-kaart, 128Mb systeemgeheugen en 400Mb vrije ruimte op je harde schijf nodig. Voor een race-ervaring zonder enige haperingen of problemen raadt met echter een computer aan met 2 Ghz CPU, een 3D-kaart met tenminste 128Mb videogeheugen, 512Mb systeemgeheugen en 1Gb vrije ruimte op je harde schrijf (voor updates en accessories).

Meer informatie : https://www.lfs.net/

Share