Driveclub VR: de meest indrukwekkende VR racer tot nu toe

Speciaal voor Sony’s virtuele headset voor Playstation 4, de Playstation VR, zal op 13 oktober 2016 een nieuwe versie van de racegame Driveclub worden uitgebracht. Driveclub werd oorspronkelijk in 2014 uitgebracht en viel toen al op als een ongelofelijk realistisch uitziende arcade racesimulator met fantastische graphics. Toen al was het een van de best uitziende games die op Playstation 4 waren uitgebracht en vandaar uit is een versie voor Playstation VR ontwikkeld.

Meest indrukwekkende Virtual Reality racer tot nu toe

Nu is er dus Driveclub VR. Een spel waarmee de beleving van het zelf rijden in een supersnelle sportauto opeens heel wel erg dichtbij komt. De Virtual Reality ervaring in dit spel zorgt ervoor dat je helemaal wordt ondergedompeld in het racegeweld. En dat wordt door de geweldige graphics van Driveclub nog eens extra ondersteund. Niet voor niets werd Driveclub VR door een recensent al “de meest indrukwekkende virtual reality racer tot nu toe genoemd”. En dat terwijl hij al meerdere VR games op Oculus Rift en HTC Vive had gespeeld….

Je zit bijna echt in de cockpit

Deze Virtual Reality versie van Driveclub heeft net als de “gewone” versie veel verschillende lichtinvallen, waardoor je een veel realistischere racebelevenis krijgt dan bij andere racegames. De cockpit van de raceauto’s ziet er eveneens geweldig realistisch uit: je kunt alle knoppen, pookjes en het stuur echt bijna aanraken. Je ziet zelfs alle ribbeltjes in het leer van je stuur en alle details op het dashboard.

Alles vanuit één camerastandpunt

In tegenstelling tot de vorige versie van Driveclub, heb je bij deze Virtual Reality uitvoering maar één camerastandpunt. Je kunt nu namelijk alleen maar vanuit de ogen van de coureur kijken. Dat komt het realisme ten goede en zelfs spelers die normaal gesproken liever met een camerastandpunt van achter de raceauto spelen, zullen erkennen dat dit vaste camerastandpunt met de toegevoegde Virtual Reality ervaring fantastisch speelt. Zoals ook in een echte auto, kun je in de VR-versie van Driveclub helemaal om je heen kijken. Je ziet je tegenstanders niet alleen in de spiegels opduiken, maar als je je hoofd draait zie je ze ook echt naast je rijden. En je kunt voor en ook tijdens het rijden zelfs helemaal naar achteren kijken, als je dat natuurlijk een verstandig plan vindt met snelheden van boven de 300 kilometer per uur.

Veel hogere framerate in Playstation VR

Om Driveclub goed te kunnen laten draaien op Playstation VR, is de framerate van het originele spel (30 frames per seconde) voor deze Virtual Reality versie flink omhoog geschroefd. Met 120 geherprojecteerde frames per seconde draait Driveclub VR uitermate soepel op Playstation VR. Met zoveel details om je heen waan je je in deze Virtual Reality uitvoering dan ook in een echte raceauto.

Je auto van binnen en van buiten kunnen bekijken

Nieuw in deze virtual reality versie is de mogelijkheid om voor een race een rondleiding te nemen door de auto waar je in gaat rijden. Je kunt je racemonster helemaal zowel van binnen als van buiten bekijken. Door de fantastische graphics van Driveclub VR en het bekijken van je auto in Virtual Reality, zijn zelfs de kleinste details zichtbaar. Als je een echte autoliefhebber bent, zul je waarschijnlijk vaak langer naar je auto staan te bekijken dat je had verwacht.

Fantastische driveability

En dan waar het allemaal om gaat: hoe speelt Drivelclub VR? De bestuurbaarheid van de auto’s in het spel is net als in de eerste versie van Driveclub uitstekend. Dankzij de sterk verhoogde framerate en natuurlijk de extra Virtual Reality ervaring die je met de Playstation VR krijgt, is Driveclub VR een waar genot om te spelen. Het spel loopt zeer soepel en de auto’s waar je in rijdt reageren heel natuurlijk op je stuurbewegingen. Voor zover je dat natuurlijk kunt beoordelen, als je nog nooit in echte raceauto’s hebt gezeten. Driveclub VR blijft een arcaderacer, maar wel van het allerhoogste niveau.

Verdere toevoegingen aan Driveclub VR

Je hebt in het spel de keuze uit maar liefst 80 verschillende raceauto’s. In deze nieuwe versie van Driveclub kun je bovendien kiezen uit 114 verschillende tracks. Er zijn vijf nieuwe stadslocaties aan de game toegevoegd, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor mooie natuuromgevingen in bijvoorbeeld de Verenigde Staten of Japan. Wil je extra van de omgeving kunnen genieten, dan kun je in de nieuwe “cruise control” mode alles om je heen eens rustig bekijken. En wil je juist nog eens nagenieten van je beste rondes, dan kruip je als “virtual passenger” op de bijrijdersstoel en bekijk je nog eens goed hoe jij je toptijden hebt neergezet.

Upgraden van je bestaande Driveclub

Als je al de eerdere versie van Driveclub voor Playstation 4 hebt gekocht, dan hoef je niet de volle mep voor de Virtual Reality versie te betalen, want je kunt Driveclub VR dan met korting kopen. De nieuwe versie van Driveclub kun je downloaden in de Playstation Store.

Share