BlazeRush is een dynamische arcade race survival game

Auto’s blijven een magnetische werking uitoefenen op mensen. Met BlazeRush VR is het niet anders. Dit speelse arcade spel, dat overigens prachtig is vormgegeven, levert een race-belevenis op die smaakt naar meer. Het is het kind in ons dat zal genieten van de zinderende actie, de uitgebreide mogelijkheden en natuurlijk het competitieve element.

BlazeRush VR

Het is een top-down race survival game, dat de nostalgie brengt van de arcade hal. De Russische studio Targem Games maakte een release in 2014 al mogelijk voor PC gebruikers.
Deze racing arcade heeft diverse tracks en het doel is zo eenvoudig als mogelijk: finish als eerste. Gedurende de race kun je wapens verzamelen die verschillende mogelijkheden hebben. Deze wapens kunnen voor de aanval of verdediging gebruikt worden. Ook zijn er talloze zogenaamde Boosters te vinden, zoals Nitro, raketten en Pulse variaties die je kunt creëren op de baan. Wanneer je voor de multi-player optie gaat, krijg je een split screen. Het is mogelijk deze arcade-topper BlazeRush VR met vier gamers te spelen.

Interplanetaire race

Een jongen op de planeet Lava wordt door zijn oom en tante naar beneden geroepen. Dit echtpaar dat zijn ouders vervangt en op een boerderij woont, heeft een grote verrassing. Een volledig opgevijzelde sportwagen. De jongen, een race liefhebber, is buiten zinnen. Zijn oom laat hem een stuk rijden, om de auto uit te proberen. Op het moment dat de jongen weg is, wordt de boerderij opgeschrikt door de komst van een grote corporatie. Met geweld dwingen ze de oom en tante tot de verkoop van de boerderij. Als de jongen terugkomt vertelt het aangeslagen echtpaar het verhaal. De jongen twijfelt geen moment, pakt de helm op zijn kamer en laat zijn oom en tante de poster zien van de interplanetaire race die gehouden wordt. Hij zal winnen en met het geld kunnen ze het land terugkopen. Het echtpaar gaat mee, om de jongen te ondersteunen. Ze zijn het terrein nog niet af of grote machines versplinteren de boerderij.

blazerush-vr-racen-in-virtual-reality

Leefbare planeten

In het spel is er sprake van drie planeten waarop leven mogelijk is en er dus geracet kan worden. Al deze planeten ondergaan globale veranderingen gedurende het spel. Dit heeft ook invloed op het spel. De planeten zijn Lava-3; een industriële gigant en het thuishonk van de jaarlijkse interplanetaire Grand Prix. Eigenlijk is de planeet een grote sloperij. The Green Giant is een andere planeet; vol oude gebouwen en grote bossen. Hier liggen uiteraard grondstoffen die voor corporaties interessant zijn. Als laatste is er BG-13; een gevaarlijke plek voor mensen. Off-track vliegen en in een moeras verdwalen is een groot gevaar, maar ook de grote ketels met gif geven het een sombere aanblik.

Spelstijlen

BlazeRush VR kent drie spelstijlen: survival, King of the Hill en Race. Survival is een modus waar de coureur met de minste doden wint. Je wordt achtervolgd door een boze Boss, dus als je achterop raakt, ben je verloren. King of the Hill is de beste van het parcour zijn voor de gehele race. Race is de optie om een three-lap sprint te doen. De winnaar is degene die de finish als eerste haalt. Omdat het spel zo onvoorstelbaar en onvoorspelbaar is, zijn de resultaten van elke race een verrassing. De multi-player optie is een zeer aangename aanvulling van dit spel. Je kunt met 4 spelers strijden, of je kunt online met maar liefst 8 spelers de uitdaging aangaan. Het wordt dan een heuse survival.

blazerush-vr-verschillende-racecircuits-in-virtual-reality

Eindeloos plezier

Het spel heeft vele knotsgekke banen op de drie planeten. Met 16 auto’s en vele originele wapens is BlazeRush VR een kleurrijk spel vol vermaak. Er zijn trucs uit te dokteren om aan de leiding te komen. Echter worden beproefde strategieën niet altijd beloond. BlazeRush VR is een game die de mogelijkheden van het platform optimaal gebruikt. Het is inventief en gaat juist niet uit van de gebruikelijke racespellen. Met scherpe visuals en een simpele besturing is elke race of elk gevecht een pure spelervaring. Het kind in je komt naar boven bij het zien van de mini-racebanen, de indrukwekkende voertuigen en de extravagante omgevingen. Het ‘blasten’ van je opponent en het komen tot een enerverende tactiek om tegenstanders te slim af te zijn, zorgt voor het grootste spelplezier. Je bent de laatst overgebleven coureur die de overwinning binnenhaalt. Of toch niet? Het blijft spannend en daardoor ook verslavend leuk. Uiteindelijk kom je oog in oog met de grote baas en moet je racen voor je leven. Deze arcade ervaring op de Oculus Rift opdoen is aan te raden. Het uiterlijk heeft de wow-factor.

Share