Eagle Flight VR

Eagle Flight VR is een virtual reality game die zich in Parijs afspeelt. Niet de stad Parijs zoals wij kennen, maar een uitgestorven stad waar alleen dieren leven. Volgens het verhaal van Eagle Flight VR heeft de mensheid de stad verlaten en zijn alle dieren uit de dierentuin ontsnapt. Zo is de stad Parijs langzaam maar zeker een overwoekerd en verwaarloosd dierenrijk geworden, waar allerlei diersoorten naast elkaar leven.

Eén van de dieren die in het dierenrijk in Parijs leeft, is een adelaar. De game Eagle Flight VR staat helemaal in het teken van deze adelaar, want als speler neem jij de rol aan van dit imposante beest.

Kruip in de huid van de adelaar
Bij Eagle Flight VR begin je niet als adelaar als dit beest al kan vliegen, maar begin je helemaal bij het begin. Als singleplayer zit je eerst in een ei, om vervolgens uit het ei te komen en langzaam maar zeker steeds groter te worden. Dit gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot, want tijdens de periode dat je groeit als adelaar gebeuren er weer allerlei dingen die de game juist zo leuk maken. Het verhaal van de game is verder niet zo interessant, maar het brengt je wel in aanraking met allerlei leuke missies. Zo moet je van je ouders bijvoorbeeld voor het eerst een rondje vliegen, kom je uiteindelijk zelf ook een leuke adelaar tegen en word je op het laatst ook zelf ouder van een kindje. In totaal kom je in aanraking met 25 gamemissies, die het spelen van de game zeker de moeite waard maken. Het verhaal is misschien niet zo interessant, maar de missies die Ubisoft in de game heeft verwerkt zijn dit zeker wel.

Eagle Flight: ongeveer vier uur aan singleplayer speelplezier
De verschillende hoofdstukken waar het verhaal van de adelaar is onderverdeeld, bieden je ongeveer vier uur aan gameplezier. Uiteraard kun je dit nog rekken door enkele missies nog een keer te doen, maar als je alles eenmalig doet ben je ongeveer vier uur aan het gamen.

Dit klinkt misschien niet erg lang, maar je kunt de speeltijd van de game nog flink uitrekken door de game zo goed mogelijk te willen spelen. In Eagle Flight kun je namelijk 129 sterren verdienen, waarbij er bij het geven van de sterren gekeken wordt naar hoe goed je een missie doet. Hoe sneller of beter je een missie afrondt, hoe meer sterren je krijgt. Omdat je natuurlijk zo veel mogelijk sterren wil behalen, doe je sommige missies opnieuw. Zo ben je uiteindelijk meer dan vier uur aan het gamen, simpelweg om het aantal sterren van Eagle Flight te verhogen.

De multiplayer van Eagle Flight VR
Al met al ben je ongeveer tien uur bezig met het uitspelen van de singleplayer van de game. Hier blijft het niet bij, want de game heeft ook een multiplayer waarbij je met zes spelers tegen elkaar kunt strijden. Het doel van de multiplayer is dat je een bepaalde prooi zoekt in de stad en deze prooi naar het nest van je team brengt. Dit lijkt eenvoudig, maar natuurlijk kunnen je tegenspelers je flink tegenwerken als je jouw prooi eenmaal hebt gevangen. Je kan uit de lucht geschoten worden (tenzij je je schild opzet) en ze kunnen je ook tegen allerlei objecten aan laten vliegen om je te laten falen. Een leuke toevoeging, die ervoor zorgt dat je Eagle Flight nog langer kunt spelen. We vinden het jammer dat er niet nog een multiplayer optie aan de game is toegevoegd, want bovenstaande multiplayer spel is de enige game die je met meerdere mensen kunt spelen.

Conclusie
Eagle Flight is een leuke game om te spelen. Het verhaal van de game is niet zo interessant, maar de game zelf is zeker wel de moeite waard. Niet alleen omdat de game je al met al tien uur speelplezier biedt (singleplayer), maar ook omdat de game een multiplayer heeft en visueel goed in elkaar zit. Het enige minpunt van de game is het feit dat de multiplayer slechts één game kent en niet uitgebreid is met meerdere games om samen te spelen. Jammer, want nu is Eagle Flight VR vooral geschikt voor mensen die de game alleen willen spelen en slechts af en toe met meerdere mensen gamen. Groot voordeel: de besturing werkt uitstekend en de visuals zijn erg goed. Al met al een hoogwaardige game die het geld zeker waard is.

Share