Minecraft VR AR Hololens: realistisch legospelen in een virtuele wereld

Het is het spel met de traditionele legoblokjes, maar dan vernieuwd met de allernieuwste technologische foefjes. Het is Minecraft. Het spel waar het draait om het plaatsen van blokken in een drie dimensionale omgeving. Het spel waarbij je op avontuur gaat in een blokkerige omgeving. Minecraft is terug, maar dan weer in een nieuw technologisch jasje. Het lego spel is namelijk te spelen met de HoloLens. Een fantastische virtuele mix tussen augmented reality en virtual reality. Met de augmented reality / virtual reality bril wordt de wereld een digitale speelplaats en een wereld vol met bijzondere ervaringen.

Minecraft spelen met de HoloLens

De aangepaste Minecraft-versie voor de HoloLens is door Microsoft samen met Mojang ontwikkeld. Minecraft geeft een magische kijk in de toekomst van augmented reality. In de virtuele speelwereld van het legospel wordt in augmented reality niet alleen meer dingen op muren getoond, maar bijvoorbeeld ook op tafels en stoelen. Het spel met de VR/AR bril spelen is optimaal gebruik maken van de omgeving van je kamer! De virtuele realiteit wordt steeds meer tastbare toekomst. Alleen wat is een HoloLens precies?

Aangekondigd in januari biedt de Hololens toegang tot een nieuw groeiend gebied in technologieën. Het is een vrijstaand, standalone headset uitgerust met twee transparante HD holografische lenzen. De bril projecteert computer graphics in het zichtbare veld. Dit betekent dat wanneer je de headset opzet de digitale objecten tot je echte wereld behoren.

De augmented reality / virtual reality bril maakt namelijk gebruik van jouw fysieke omgeving, integreert de kenmerken in de virtuele wereld en het bespelen van Minecraft is alsof je echt met lego speelt, maar dan cooler, innovatiever en uitdagender. Het lego spel is realistisch, maar je verblijft wel in de virtuele wereld.

De HoloLens beschikt ook over een reeks sensoren, zodat de augmented reality / virtual reality bril exact weet waar je bent, hoe je beweegt en wat er gebeurt in de omgeving, De lens bezit een rijk aan basiskennis over de objecten in je omgeving. De VR/AR bril herkent namelijk deuren, ramen, stoelen, tafels en andere elementen die de bril transformeert tot fantastische visuals. Daarnaast is er een mini-computer – of holografische verwerkingseenheid – ingebouwd, zodat je het spel niet hoeft in pluggen. Minecraft spelen kan overal!

Minecraft VR AR lego game

Met vogelvlucht door het Minecraft landschap met de HoloLens

Minecraft is beroemd op de ‘gewone’ computers. Je kunt via simpele muisklikken en pijltoetsen de mooiste werelden bouwen vol met huizen en kastelen. Je bezit een oneindige hoeveelheid bronnen, wapens en andere fantastische gadgets. Deze Minecraft wereld bestaat nog steeds, maar verplaatst zich van jouw computer naar je kamer met de augmented reality en virtual reality bril. De ervaring is uniek!

Het spel begint met een 2D menu dat op de muur wordt geprojecteerd. Zodra je een wereld selecteert en laadt, belandt je in een Legoland. De Minecraft wereld strekt in je gehele kamer uit; kleurrijk, blokkerig en zo realistisch! Je kunt door de ramen van huizen kijken, rondlopen en rondrennen door het landschap van legoblokken. Door middel van gebaren en spraakherkenning kun jij als legobouwer door de spelwereld bewegen en commando’s geven.

Het spel is prachtig en kan gebruikt als een zeer creatieve tool. Het stelt gamers in staat om hun eigen levels te creëren. Meeste mensen hebben nog geen idee hoe ze moeten bouwen in een 3D omgeving. Dit is een van de plekken waarmee bouwen en gaming samen komen op een interessante manier., met als gevolg meer user-generated content. Dat is dus echt cool!

Microsoft HoloLens 1.0

• Display:
See-through holographic lenses (waveguides)
2x HD 16:9 light engines
Automatic pupillary distance calibration
2.3M total light points holographic resolution
2.5k light points per radian
• Sensors:
Inertial Measurement Unit
4x environment understanding camera
mixed reality capture
4x microphones
ambient light sensor
• Processor:
Custom Microsoft Holographic Processing Unit HPU 1.0, Intel 32-bit architecture
• RAM:
2GB
• Storage:
64GB
• Weight:
579g (1.2lbs)
• Camera:
2MP photos
HD video
• Audio:
External speakers
3.5mm audio jack
• Connectivity:
Wi-Fi 802.11ac
Bluetooth 4.1 LE
Micro-USB 2.0
• Power
2-3 hour active use battery life
2 weeks standby
passive cooling
• OS:
Windows 10 with Windows Store
Human Understanding: spatial sound, gaze tracking, gesture input, voice support

Meer informatie : https://minecraft.net/nl/vr/

Share