Fragments een high-tech detective crime thriller VR game


Ben je een groot liefhebber van detectives en vind je dit soort games ook altijd leuk om te spelen? Dan is Fragments zeker iets voor jou. Fragments is een nieuwe VR game voor de Microsoft HoloLens, die zeker de moeite waard is om te spelen als je van detectives houdt. Meer weten over deze game? Lees dan meer over dit nieuwe spel voor de Microsoft HoloLens in deze uitgebreide review.

Fragments: jij bent de detective in je eigen woonkamer

Kijk je regelmatig detectives op televisie en droom je er dan van dat jij zelf politieman bent? Dan is Fragments de perfecte game voor jou. Koop deze game voor de Microsoft HoloLens en je wordt echt een detective en wel in je eigen woonkamer. Je moet niet alleen op zoek naar aanwijzingen in je eigen huis, die soms erg goed verstopt zitten achter of onder je eigen meubels, maar spreekt ook getuigen in je eigen woonkamer. En wat het spelen van deze game zo leuk maakt, is dat deze getuigen erg ‘echt’ lijken en ook nog eens lekker op je bank komen zitten.

Let op: je hebt een Microsoft HoloLens nodig om deze game te kunnen spelen. Het gaat namelijk om een VR of Virtual Reality game, die je enkel op deze gadget van Microsoft kunt spelen.

Crime scenes in je eigen wereld

Fragments laag je verschillende crime scenes zien, die echt in jouw wereld worden opgenomen. Je let even niet op en voor je het weet is er iemand in jouw woonkamer vermoord, wat betekent dat je in je eigen huis op zoek moet gaan naar aanwijzingen om de dader van de moord te vinden. Dit lijkt misschien eenvoudig, maar de game is zo realistisch mogelijk gemaakt. Dit betekent niet alleen dat je goed moet zoeken naar aanwijzingen, maar ook dat je op bepaalde momenten de juiste hulpmiddelen moet gebruiken om aanwijzingen te vinden. Denk hierbij aan een speciaal poedertje om vingerafdrukken zichtbaar te maken, maar ook aan andere spullen die een echte detective op een crime scene gebruikt.

Fragments VR AR

Een leuke game die eenvoudig te besturen is

Als je naar allerlei aanwijzingen moet zoeken in je eigen woonkamer, is het natuurlijk wel belangrijk dat je Fragments goed kunt besturen op jouw Microsoft HoloLens. Gelukkig hebben de ontwikkelaars van de game er alles aan gedaan om de gebruiksvriendelijkheid van het spel zo hoog mogelijk te houden, zodat de game inderdaad gemakkelijk te besturen is. Vind je bijvoorbeeld een aanwijzing, dan krijg je een compleet menu te zien met allerlei acties. Je kiest de actie die jij uit wil voeren en de game speelt hier meteen op in. Je hoeft niet lang te wachten of allerlei irritante extra acties uit te voeren om een simpele handeling te doen, maar speelt je gemakkelijk een weg door het spel heen.

Realistische effecten maken een realistische game

Wat het spelen van Fragments zo leuk maakt, is het feit dat de game er erg realistisch uit ziet. Je kunt je misschien niet voorstellen dat het interviewen van een getuige echt realistisch is in je eigen woonkamer, maar Microsoft heeft zichzelf hier echt overtroffen. Door de getuigen echt op jouw bank neer te zetten of voor je televisie te laten staan, lijkt het net of ze echt bij jou in de ruimte aanwezig zijn. Daar komt nog bij dat de personages optimaal inspelen om de ruimte om zich heen (bijvoorbeeld op de ruimte die ze hebben om zich te bewegen), waardoor alles nog realistischer lijkt. Soms is de game hierdoor zelfs een beetje eng om te spelen, simpelweg omdat alles zo echt lijkt en alles in jouw eigen woonkamer gebeurt.

Door de goede verwerking van crime scenes, bewijsmaterialen en getuigen in je eigen leefomgeving, is Fragments een zeer realistische game. Vind je het leuk om games te spelen die zo realistisch mogelijk zijn, dan past dit spel zeker bij jou.

Is deze game iets voor mij?

Fragments is op dit moment al te koop in de Windows Store, maar is deze game wel echt iets voor jou? Wij raden je zeker aan om dit spel aan te schaffen als je van detectives houdt, het leuk vindt om crime thriller games te spelen, altijd al ‘on top of the action’ hebt willen zitten in een crime scene en/of van realistische games houdt. Wel is het belangrijk om te weten dat deze game alleen werkt op de Microsoft HoloLens en niet op andere VR gadgets of spelcomputers. Wil je deze game aanschaffen, dan heb je dus wel altijd de Microsoft HoloLens nodig. Meer informatie op de website van Microsoft : https://www.microsoft.com/microsoft-hololens/en-us/apps/Fragments

Share