Audioshield VR : Blokkeer de beats

Audioshield is een nieuwe game die in april van dit jaar verschenen is voor de HTC Vive. Het gaat om een virtual reality ervaring die je in een hele andere dimensie brengt door je op een innovatieve en unieke manier kennis te laten maken met jouw eigen favoriete muziek. Meer weten? Lees dan meer over Audioshield voor HTC Vive op deze pagina.

Audioshield voor HTC Vive: een korte introductie

Audioshield is een indiegame die je gebruikt op de HTC Vive. De game is gebaseerd op Audiosurf 2 en staat in het teken van een actie gameplay die op motion control reageert. Alles draait hierbij om ritme, aangezien je tijdens het spelen van de game beats van bestaande nummers op je af gestuurd krijgt. Deze beats moet je zien te bestrijden, simpelweg door er tegenaan te boksen met twee grote schilden die aan je handen verbonden worden. Dit lijkt misschien eenvoudig, maar je moet echt met de muziek meeboksen. Dit betekent dat als de beat wat langer duurt of anders is dan andere beats, je hier op andere wijze tegenaan moet slaan. Duurt een beat bijvoorbeeld langer, dan moet je de boks vasthouden om de hele beat te bestrijden met jouw schilden.

“De beat beweegt langzaam voor de wat rustigere delen van een nummer, maar gaat ook sneller als het nummer intenser wordt”, zo schrijft ontwikkelaar Dylan Fittener over de game. Gaat het nummer sneller of wordt het lied intenser, dan moet je dus beter je best doen om de beats te kunnen raken. Door het niveauverschil van verschillende soorten liedjes, kun je eenvoudig oefenen met de game.

Let op: je hebt een HTC Vive nodig om deze game te kunnen spelen. Heb je dit apparaat niet, dan kun je de game niet importeren en dus niet spelen. Heb je de HTC Vive wel, dan kun je de game meteen spelen en hoef je niets te installeren om het spel te starten.

Boks op de maat van je eigen muziek

Wat het spelen van Audioshield zo leuk maakt, is het feit dat je deze game met je eigen muziek kunt spelen. Je start de game op, je opent je eigen muziekbibliotheek met jouw favoriete muziek en je selecteert het nummer waar je op wil spelen. Wat je ook kunt doen, is het importeren van muziek uit SoundCloud. Heb je alle muziek uit jouw eigen bibliotheek al gehad of heb je geen muziek in je bibliotheek staan, dan kun je met deze software spelen.

Omdat je zelf muziek kunt importeren en ook muziek van SoundCloud kunt gebruiken, kun je deze game vrijwel onbeperkt blijven spelen. Heb je geen muziek meer in de eigen collectie om mee te spelen, dan importeer je namelijk een van de vele nummers die op SoundCloud staan om mee te spelen. Van klassieke muziek tot hardcore nummers: je kunt ze allemaal importeren om deze innovatieve en unieke te spelen.

Een leuke extra: ieder lied heeft een eigen leaderbord

Een leuke extra die de makers van Audioshield aan de game hebben toegevoegd, is dat iedere game een eigen leaderboard heeft. Deze leaderboard kun je online vinden en als je goed speelt, zie je jouw eigen gebruikersnaam misschien wel op de ranglijsten terugkomen. Het spel ondersteunt overigens niet alleen wereldwijde ranglijsten, maar ook lokale leaderboards. Wil je alleen met je vrienden strijden om de titel van een specifiek nummer, dan is dit ook mogelijk als je deze game speelt. Meer informatie vind je op hun website : http://audio-shield.com/ :

Share