Here They Lie

13 oktober 2016 is een datum die vele gamers met stip hebben aangeduid in hun agenda: de langverwachte release van Playstation Virtual Reality. Dit zou voor de ultieme game-ervaring moeten zorgen en het klinkt alvast veelbelovend: game-werelden beleven alsof je er zelf rondloopt en dit allemaal vanuit het gemak van je luie zetel? Geweldig!

De laatste jaren heeft het horror-genre een enorme opmars gemaakt. Denk daarbij aan (commerciële) voltreffers zoals Silent Hill, Dead Space en Resident Evil, maar ook aan het griezelige Outcast. Games zoals deze gecombineerd met de virtual reality moeten je wel de stuipen op het lijf jagen. En dat is precies wat Here They Lie van plan is.

De opzet van de game is niet vernieuwend, maar laat dat je er absoluut niet van weerhouden om het uit te proberen. Simpelweg komt het er op neer dat je je in een angstaanjagende, verschrikkelijke wereld bevindt, waaruit je niet kan ontsnappen. Deze stad lijkt uit je ergste nachtmerries te komen en wordt bewoond door vreemde, kwaadaardige wezens die -zoals je wel kan verwachten- niet de beste intenties met je hebben. Tegelijkertijd moet je ook moreel uiterst moeilijke beslissingen nemen én het raadsel van de vrouw in het geel (genaamd Dana) oplossen. Dat allemaal terwijl je moet proberen het niet in je broek te doen.

De trailer ziet er alvast veelbelovend uit. Het klopt dat dit genre niet voor iedereen geschikt is, maar horrorliefhebbers zullen zeker hun hart naar hartenlust kunnen ophalen. Een horror game is immers zoveel intenser dan een horrorfilm.

here-they-lie-virtual-reality-horror-omgeving

Critici die het spel al eens mochten uitproberen, noemden het alvast één van hun favoriete horror games aller tijden. Ze hadden het gevoel te zijn beland in een vreemde droom waaruit ze niet konden ontwaken. Ook de mogelijkheden van 3D-audio worden ten volste benut om je de daver op het lijf te jagen. En de wereld waarin het zich afspeelt wordt ontzettend mooi en tegelijkertijd ook super angstaanjagend genoemd.

Ben je fan van het genre en ben je van plan de Playstation VR in huis te halen? Dan is Here They Lie absoluut iets voor jou. Ben je echter een gevoelige ziel, die bij het kijken van films zoals Paranormal Activity of Saw zijn of haar ogen dichtknijpt, dan zijn er gelukkig nog tal van andere games die op 13 oktober worden uitgebracht. En zij die het horror-avontuur denken aan te durven…Veel succes! Je zal het nodig hebben!

Share