Team Fortress VR

Het aanstekelijke Team Fortress VR

In 2007 werd Team Fortress voor het eerst uitgebracht. De lancering van deze game was een regelrechte hit. Nog maanden na dato volgden juichende recensies en daverende beoordelingen. Team Fortress was via het Steam-platform beschikbaar, een onderdeel wat de huidige opvolger ook zeer populair maakt. Valve kondigde vier jaar na het uitbrengen van de eerste versie dat de opvolger van het spel gratis zou worden. De ontwikkelaars van Team Fortress, die ook andere succesvolle shoot-em-ups hadden gerealiseerd, overtreffen zichzelf ditmaal met Team Fortress VR, kortweg TF2VRH (Team Fortress 2 Very Rectangular Headset), die met de Oculus Rift de game-ervaring ongekend verhoogd.

Teams

In principe is het een spel zonder een echt plot. Twee teams bevechten elkaar en elk team bestaan uit leden van drie verschillende klassen: aanvallers, verdedigers en ondersteuners. De game maakt gebruik van een cartoon-thema gebaseerd op het werk van o.a. Dean Cornwell.

TF2VRH is danig anders dan de classic-versie. Dit komt vooral door het cartoon-thema. Het innoverende aan het spel is vooral het vrijblijvend voorhanden is. De game kenmerkt zich door een multi-player optie, het is een game dat met teams gespeeld moet worden.

Team Fortress VR heeft enkel een multiplayer mode

Grofweg gaat bestaat het TF2VRH universum uit twee bouwbedrijven. Reliable Excevation Demolition (het rode team) concurreert met Builders League United (het blauwe team). Twee concurrerende broers hebben een team van huurmoordenaars ingeschakeld om de ander uit te schakelen. Omdat het zich afspeelt in de jaren 70 van de vorige eeuw, heeft het spel een charismatische retrosfeer.

team-fortress-vr-oculus-rift-game

Achievements en karakters

De prestaties – achievements – vormen de kern van het spel. Door acties te volbrengen, zoals kills maken zonder zelf dood te gaan, kun je tot een klasse komen waarin je variaties op wapens kunt winnen of over nieuwe wapens kunt beschikken. Dit vormt één van de doelstellingen va het spel: verzamelen van gadgets en tools.
Team Fortress VR voor de Oculus Rift heeft een scala aan hoofdpersonen. Er is de scout, die snel en arrogant is, de soldier, die psychisch niet helemaal 100 procent functioneert en Pyro, een man (of vrouw – dat blijft onduidelijk) die overtuigt is dat zijn vuur liefde en vrolijkheid verspreidt.

Andere karakters zijn:
– Demoman, een alcoholist met hevige, maar komische stemmingswisselingen,
– De Heavy, een langzame Rus met een minderwaardigheidscomplex,
– De Engineer, een intelligente en rustige expert,
– De Medic, een Duitse geneesheer die houdt van experimenteren en zijn duivencollectie,
– De Sniper: een beleefde professional die een lastige relatie met zijn ouders heeft en
– De Spy, een welbespraakte Fransman met manieren en kennis van culturele historie.

team-fortress-2-game

 

Speltypen

TF2VRH kenmerkt zich met name door de diversiteit aan speltypen. In de game hebben de teams soms een eigen en soms hetzelfde doel. Dit verschilt per missie. Capture the Flag is een speltype waarin het team dat als eerste drie maal de ‘Intelligence’ (een koffer) uit de basis van het vijandige team steelt de winnaar. Capture Points gaat om punten, metalen platen, die in het bezit moeten worden genomen om zo het hoogst aantal punten te behalen.

Payload

Payload is met een bom in een karretje door de buurt slingeren en plaatst bij de vijandige basis. De vijand mag niet bij het karretje komen. Dit karretje bevat ook munitie en health-points.

Arena

Arena is een echte brawl, waarin je elkaar moet uitschakelen. Respawnen kan niet, dus samenwerken is cruciaal. King of the Hill is het verdedigen van een locatie.

Medieval Attack

Medieval Attack gebruikt middeleeuwse wapens om controlepunten over te nemen.

Special Delivery

Special Delivery is een modus om als eerste een raket te lanceren. Raketbrandstof dient onverstoord te worden aangeleverd om de raketlancering succesvol te maken.

Mann versus Machine

De laatste mode is Mann versus Machine. Hierin maak je deel uit van een team waarbij je moet vechten tegen door computer bestuurde machines. Je moet ze drijven naar de Mann Co. Factory en daar tot ontploffing brengen.

Schermafbeelding 2016-08-25 om 15.19.35

Exclusief

Deze game spelen op de Oculus Rift is een heuse live-action belevenis. De exclusieve HMD mogelijkheid geeft een kwalitatieve toevoeging aan de ervaring van de game. De techniek is indrukwekkend en de game-play is erg eenvoudig. Je waant je als superheld wanneer je de wapens afvuurt op de tegenstander. Team Fortress is een ontzettend populair online actie-spel dat records verbreekt. Met creatieve kaarten, uitrusting en accessoires is dit spel constant te updaten. Door de negen verschillende klassen ontstaat er een breed gebied om tactiek en persoonlijkheden in te zetten.

De game is mede zo gewaardeerd doordat het een hechte community is, waarin informatie wordt uitgewisseld en spelplezier wordt gedeeld. Voorwerpen uit het spel kunnen worden verzameld, maar ook verkocht of uitgewisseld worden met andere online spelers. Een unieke prestatie van de spel ontwikkelaars. Daarnaast maakt de keuze uit de verschillende karakters ook het verschil. Elk karakter heeft een eigen stijl, snelheid en intelligentie. Hierdoor is het haast onmogelijk om niet de first-person te vinden die aansluit op jouw eigen spelstijl. Door trainingen en off-modus spellen, kun je jouw kunde in het spel verhogen.

Innovatief

De cartooneske aard van het spel en de actie-stijl zijn niet nieuw. Echter is de hele beleving van TF2VRH zo uniek, omdat het een echte online ervaring is. Samenwerken en samen gamen krijgt een geheel andere dimensie. Het gebrek aan een echt plot is hierbij totaal niet storend. De uitbreiding naar de Oculus Rift is een aanvulling die de game ten goede komt. Je bevindt je midden in de actie en hoewel het in het begin wennen is, heb je al vlug de gameplay onder de knie. Zodoende kun je eenvoudig participeren in de online gameplay versies.

Team Fortress VR is een authentiek spel waarin veel aandacht is besteedt aan de beleving van het spel. De vele modes in game-play dagen uit, in welke klasse je ook speelt. Door de knipoog van het spel, ondersteunt door het cartoon-thema en de humor, is Team Fortress VR een ideale game voor de liefhebbers. Meer info over deze multiplayer game vind je op : http://www.teamfortress.com/

Share