Farpoint VR

Levensechte en degelijke VR shooter

Een gewaagd avontuur ergens in het universum. Farpoint VR betekent stranden op een vreemde planeet waar je met een standaarduitrusting moet zien te overleven. Met wapens, verkenningsmissies en het bestuderen van de vreemde verschijningen is Farpoint VR een onderdompeling in een weergaloos actie-avontuur. Smeer de wapens goed in voor een buitenaardse confrontatie.

Thuiskomen

De doelstelling van het spel is eigenlijk heel simpel: je moet weer thuis zien te komen. Dit kan door het neergestorte ruimtestation The Pilgrim te vinden en de overlevende te zoeken. Dit zijn wetenschappers die een abnormale levensvorm dichtbij Jupiter hebben bestudeerd. Dan blijft er nog een geheim bestaan dat je naar deze planeet heeft gebracht, wat je uiteraard dient op te lossen. Maar eerst doorloop je een aantal actiemomenten die je lang zullen bijblijven.

Wennen

Playstation VR gaat zoals verwacht natuurlijk helemaal mee in de VR trend. Het levert games waar door velen reikhalzend naar uitgekeken wordt. Farpoint VR is een dergelijk spel. Als ruimtesoldaat waan je je direct op een andere planeet. Dit is te danken aan de buitengewone vormgeving. De omgeving is erg indrukwekkend en aan alle details is gedacht. Al gauw kom je erachter dat je niet het enige levende wezen op deze planeet bent. Moordzuchtige insecten maken jou tot prooi. Je kunt naar hartenlust ronddwalen op de planeet, ontdekken en genieten van al dat vakkundig vormgegeven design, maar uiteraard wacht de taak om ten strijde te trekken met deze insecten en de missie tot een goed einde te brengen. Het is een sci-fi actiespel zoals Virtuacop, waar je je naar elk dekkingspunt kan manoeuvreren. De VR-bril maakt het mogelijk de schitterende kliffen en valleien te bezien. Ook de insecten zien er huiveringwekkend uit. Het kost geen enkele moeite om te geloven dat je op een andere planeet rondloopt.

PSVR Aim controller

Voor velen ziet het er wellicht niet uit, maar dit is toch echt je wapen voor het spel. Het is een hard kunststof apparaat, bestaande uit witte buizen, dat dienst doet als je betrouwbare wapen. Het is even wennen hoe je het precies moet dragen, vandaar dat veel spelers het wapen met één hand schieten vanaf de heup. Omdat het wapen uiteraard geen tegenstoot geeft door de productie van schieten, is het niet nodig het wapen tegen je schouder te houden. Met een kwalitatieve stuurfunctie op de PSVR Aim controller kun je na enig oefenwerk je missie vervolgen.

VR Shooter

Farpoint VR is een mooie manier om te tonen wat er allemaal mogelijk is met Playstation VR. De ervaring om daadwerkelijk in de game te lopen en deel te nemen aan de actie is subliem. Het is vaak gewoon goed mikken op de grote insecten met een getrainde triggerfinger, maar op een fabelachtige manier. De actie, het geluid en de vormgeving zijn van grote klasse. Grote kans dat je bij de opening van het spel met open mond naar de prachtige omgeving staat te staren. Maar het is tijd voor actie en de gehele tijd ben je continu alert op wat er achter de heuvels gebeurt. Of wat er ineens letterlijk uit de lucht kan vallen. Met pulserende plasma pellets kun je zorgen voor wat overzicht – en veiligheid. Door de voice-over van je collega’s en wat visuele aanwijzingen tijdens je missie, krijg je voldoende input om niet te verdwalen. Ook is het aangenaam om zo het plot te volgen. De studio wilde een spel leveren dat als een core-game aanvoelt en in die opzet is het geslaagd. Door de zeer goed uitgewerkte interactie tussen speler en spel, treedt je binnen in een virtuele wereld die je helemaal omhuld. In de hoek van het universum waar jij je als ruimtesoldaat begeeft, leer je langzaamaan de geschiedenis over wat er nu precies gebeurt is en hoe je hier bent belandt. Door holografische projecties die in het indrukwekkende landschap zich tonen, wordt je meegezogen in de actie van het verhaal.

Het bizarre frame van de PSVR Aim controller is in zijn geheel niet storend. Het doet wat het moet doen: elimineert de reuze-insecten en verhoogt je kans op overleving. De gameplay van Farpoint VR is zo levensecht, dat je binnen no-time merkt dat je hartslag enigszins verhoogd en je staat te zweten van spanning. Gelukkig acclimatiseert het lichaam snel, en kun je ontspannend weer deelnemen aan de zinderende actie. Farpoint VR is indrukwekkend en overtuigd. De vuurgevechten en landschappen maken dat dit spel een spektakelstuk is voor elke actie-liefhebber. Het spel zuigt je mee in het avontuur en doet je verbazen van de uitgewerkte details.

Share