Ervaar de gaming shock met Bioshock VR

“Een man heeft een keus, ik koos het onmogelijke. Ik bouwde een stad waar de kunstenaars niet de censuur vrezen, waar de grote niet worden beperkt door de kleine, waar de wetenschappers niet verbonden zijn aan bekrompen moraliteit. Ik koos ervoor om Rapture te bouwen. Maar mijn stad werd verraden door de zwakken. Daarom vroeg ik mijn vriend: als jouw leven de prijs is, zou je dan onschuldigen doden? Zou jij je menselijkheid opofferen? – Andrew Ryan

Andrew Ryan is de schepper van Rapture, een giga metropolis waar iedere inwoner recht heeft op een eerlijke beloning voor het werk wat hij / zij verricht, zonder dat anderen zich ermee bemoeien. Er zijn geen belastingen en er gelden ook geen morele verantwoordelijkheden. Een ideologie die voor de buitenwereld geheim wordt gehouden, totdat een vliegtuig crasht. Jij als speler genaamd Jack komt op dit eiland terecht. Het verhaal begint mysterieus, spannend en avontuurlijk. Je vraagt je meteen af: waar ben ik? Wat is dit voor eiland? Wat moet ik hier? Bioshock VR it is.

Bioshock VR in vogelvlucht

BioShock VR vindt plaats in 1960 in het midden van de Atlantische Oceaan, waar Jack als enige overlevende van een vliegtuigcrash de ingang ontdekt van de onderwaterstad Rapture die al jaren als kluizenaar verborgen is geweest. Rapture was aan het einde van een burgeroorlog die het grootste deel van deze utopie in verval had vertrokken. Jack vindt het een vreemde wereld, maar heeft geen keuze. Hij moet vechten tegen de Spicers, ontaardde burgers die verslaafd zijn aan genetisch materiaal, bekend als ADAM. Al de vallen en valstrikken die in de wereld zijn verwerkt leiden tot de visionaire stichter van de stad: Andrew Ryan. Zijn enige laatste restje hulp ligt bij Atlas, een revolutionaire man die op zoek is naar een veilig onderkomen voor zijn familie.

bioshock-virtual-reality-game

Bioshock: The Collection

Bioshock VR wordt door de ontwikkelaars omschreven als een spiritueel succes. Bioshock VR is het spel met atmosferische audio en hoge visuele kwaliteit, met een absurd en origineel plot en een unieke gaming experience. De filosofie, de architectuur en de gemeenschap van Rapture is sterk beïnvloedt door het werk van Ayn Rand, met name het boek Atlas Shrugged zie je terug in Rapture.

BioShock werd uitgebracht op 21 augustus 2007 in Noord-Amerika en op 24 augustus in Europa en Australi, met een standaard editie en een limited edition. De Mac OS X-versie van het spel werd gepubliceerd door Feral Interactive en uitgebracht op 22 oktober 2009. Nu zijn weer terug in Rapture. Deze keer verschijnt Bioshock niet op een 2D scherm, maar in de virtual reality wereld waarin je volledig wordt opgenomen in het verhaal van Rapture. De BioShock VR: The Collection bevat alle spellen samen, zoals de naam eigenlijk al verraadt.

BioShock VR is een “genetisch gemanipuleerde” actie-avontuur, horror first-person shooter van Irrational Games. Tijdens het verkennen van de utopische onderwaterwereld Rapture wordt jij aangespoord om alles wat je tegen komt om te zetten in wapens, ruimte, vuur, water en zelfs je vijanden moet je maken tot een wapen. Je moet systemen en devices hacken, je wapens opwaarderen, nieuwe vaardigheden ontwikkelen en zoveel mogelijk experimenteren met de coolste en meest ingenieuze vechttechnieken. En last but not least: ondanks de meest vreselijke verslaving die je krijgt door ADAM moet jij ook je eigen lichaam biologisch modificeren met Plasmids (speciale serums die gemodificeerde stamcellen in het lichaam brengen met als gevolg genetische modificatie en mutatie). Zo ben jij je eigen wapen en bezit je de meeste super powers om de meest kwaadaardige vijanden te kunnen verslaan.

bioshock-vr-met-wapen

Systeemvereisten

Minimum systeemeisen

 • OS: Windows 7 Service Pack 1 64-bit.

Platform Update voor Windows 7 SP1 en Windows Server 2008 R2 SP1

 • Processor: Intel E6750 Core 2 Duo 2.66 GHz /

AMD Athlon X2 2.7 GHZ

 • Geheugen: 4 G
 • Harde Drive: BioShock 25GB; BioShock 2 25GB;

BioShock Infinite 20GB;

Voor alle drie de spellen 70GB

 • Videokaart: DirectX11 Compatible, AMD Radeon HD 7770 /

NVIDIA GeForce GTX 560

 • Sound Card: DirectX Compatible Sound Device

Aanbevolen systeemeisen

 • OS: Windows 7 Service Pack 1 64-bit.

Platform Update for Windows 7 SP1 en Windows Server 2008 R2 SP1

 • Processor: 3GHz Quad-Core Memory: 8 GB
 • Harde Drive: BioShock 25GB;

BioShock 2 25GB; BioShock Infinite 30GB

Voor alle drie de spellen 80GB

 • Videokaart: 2GB ATI Radeon HD 7970, 2GB NVIDIA

GeForce GTX 770 of beter

 • Sound Card: DirectX Compatible Sound Device
Share