Wayward Sky VR avontuur in de lucht

Sinds de introductie van PlayStation VR, heeft PlayStation vele verschillende virtual reality games geïntroduceerd. Eén van de nieuwste virtual reality games voor de PlayStation VR, is Wayward Sky. Meer weten over deze game in virtual reality omgeving? Lees dan meer over de game in deze uitgebreide review.

Wayward Sky: een virtual reality avontuur in de open lucht

De virtual reality game Wayward Sky staat geheel in het teken van Bess, een jonge copiloot. Het leven van Bess staat helemaal op zijn kop en dit komt omdat haar vader ontvoerd is. Zij is de enige die haar vader kan redden en stapt daarom in haar kleine zweefvliegtuig. Om haar vader inderdaad terug te brengen naar huis, moet ze lastige puzzels oplossen en gevaarlijke routes vliegen. Jij helpt haar hierbij, door haar vliegtuig te besturen en ervoor te zorgen dat alle uitdagende opdrachten in de game tot een goed einde komen.

Ondertussen zit de vader van Bess in een afbrokkelende vesting in de lucht, die steeds verder kapot gaat. Ben je niet snel genoeg met het oplossen van de puzzels of maak je een fout als je de moeilijke vliegroutes probeert door te komen, dan ben je mogelijk te laat bij de vader van Bess. De game is dus niet alleen moeilijk, maar zit ook nog eens aan een deadline vast. Dit alles maakt het spel spannend om te spelen en zeker als de vesting van Bess’ vader steeds verder afbrokkelt en je mogelijk te laat bent…

>Hoe speel je Wayward Sky?

Je speelt Wayward Sky door de bewegingsbesturing van de PlayStation VR te gebruiken. Het verkennen van de omgeving is ook erg belangrijk en hier gebruik je de VR headset van PlayStation voor. Met deze headset kun je de omgeving in de lucht vanuit verschillende perspectieven bekijken, zodat je meer kans heb om de opdrachten tot een goed einde te brengen en de vader van Bess te redden. Zo kun je bijvoorbeeld schakelen tussen de camera van Bess in het vliegtuig naar de camera met het torenhoge uitzicht vanuit de lucht.

Je kunt natuurlijk alle opdrachten goed uit proberen te voeren om de vader van Bess te redden, maar je kunt ook gewoon genieten van het mooie uitzicht in de lucht. Of je de game nu serieus speelt of gewoon wat rond wil vliegen in een unieke virtual reality omgeving: de game is leuk om te spelen. Niet alleen omdat de game zo realistisch is, maar ook door de vele functionaliteiten en perspectieven van het spel. Heb je besloten de vader van Bess’ in zijn sop gaar te laten koken, dan is er genoeg te beleven in de gaming omgeving zonder de puzzels op te lossen.

Voor wie is de game geschikt?

Wayward Sky is voornamelijk geschikt voor mensen die van actieve games houden. Je hoeft de opdrachten en puzzels in het spel niet te doen (je kunt er ook voor kiezen om de vader van Bess niet te redden), maar de game is wel het leukst als je de reguliere weg doorloopt en alle uitdagingen aanneemt. Heb je altijd al een keer in een virtual reality omgeving rond willen vliegen, dan is de game zeker iets voor jou. Wayward Sky is erg realistisch en geeft je echt het gevoel alsof je een vliegtuig bestuurt, al is het maar een kleintje.

Vind je het leuker om games samen met je vrienden te kunnen spelen, dan is Wayward Sky niet het ideale spel voor jou. Deze game is namelijk niet ontwikkeld voor meerdere spelers, maar kan enkel door 1 speler tegelijkertijd gespeeld worden. Je vrienden uitdagen of samenwerken met je vrienden om de puzzels op te lossen en Bess’ vader te redden, is dus niet mogelijk. Vind je het niet erg om de game in je eentje te spelen, dan is deze game zeker wel een aanrader voor jou.

Wat heb je nodig om de game te kunnen spelen?

Wayward Sky is een virtual reality game, die je alleen kunt spelen met PlayStation VR. Door PlayStation VR aan te schaffen, kun je zowel Wayward Sky als andere virtual reality games voor de PlayStation spelen.

Share