Robinson: The Journey een reusachtig virtual reality avontuur

Gestrand op een onbekende planeet, alleen en vrezend voor je leven. Dat is het concept van de laatste nieuwe game van Crytek, Robinson: The Journey. Dit succesvolle concept spreekt niet alleen de gaming wereld aan maar de laatste jaren zagen we heel wat films en televisieprogramma’s passeren die het globale idee van het verhaal uit de zestiende eeuw van Robinson Crusoe omvat. Maar Crytek besloot nog een stapje verder te gaan.

Het verhaal

In het spel speel je als de jonge jongen genaamd Robin, die probeert te overleven nadat hij met zijn schip, de Esmeralda, is neergestort op de planeet Tyson III. Crytek gaat een stap verder dan het Crusoe verhaal door het feit dat het eiland is bewoond door dinosauriërs. Het spel is dan ook een perfecte combinatie tussen de survivalverhalen zoals Robinson en films als Jurassic Park. Liefhebbers van beide zullen hun hart kunnen ophalen met deze game. Wiens droom is het immers niet om rond te dwalen in je eigenste Jurassic Park en de prehistorische wereld op je eentje te verkennen? Tijdens de volledige verhaallijn wordt je bijgestaan door je robot gezelschap, HIGS, en een baby dinosaurus Laika. De robot zal je in een bepaalde richting van het verhaal trachten te duwen maar je bent niet genoodzaakt dit te volgen. De verhaallijn zal zich dan ook aanpassen aan jouw acties. In het spel is het de bedoeling dat je de planeet verkent en verschillende locaties vrij speelt. Het enige probleem is dat je achterna wordt gezeten door hongerige dinosauriërs die je willen opeten. Het is aan jou om juist te reageren op het terrein en de flora en fauna die je zal tegenkomen. Of het nu goedaardige planteneters zijn of angstaanjagende roofdieren.

Robinson: The Journey in Virtual Reality

Wat het spel erg sterk maakt is het gebruik van Virtual Reality. Je strandt op een planeet, speelt vanuit de one person view en gaat en staat waar je wil. Je kan de volledige planeet afschuimen en nergens ben je beperkt tot het volgen van een vooraf bepaald pad. Naast deze open-world gameplay zal je heel wat interactieve puzzels moeten oplossen om je avontuur tot een goed einde te brengen. Robin heeft dan ook een wat Nathan Drake charisma over zich waar de liefhebbers van Uncharted wel van zullen houden.

Playstation VR

Robinson: The Journey is momenteel enkel beschikbaar op het Playstation VR platform en wordt gereleased op 13 oktober. De VR bril die een virtuele realiteit schept geeft de game pas echt zijn meerwaarde waardoor je nog meer zal kunnen genieten van de prehistorische planeet.

Meer informatie: http://www.robinsonthegame.com/

Share