Chronos VR is een Zelda-achtige avontuur RPG game in virtual reality

Chronos VR is een nieuwe game die ontwikkeld is door Gunfire Games. De game is vanaf 28 maart beschikbaar en wordt op de Oculus Rift gespeeld. Omdat Chronos VR zo goed in elkaar zit en erg uitdagend is om te spelen, zijn er al veel gebruikers van de Oculus Rift die deze nieuwe game vol enthousiasme spelen. De reviews zijn dan ook erg positief.

Meer weten over deze game? Lees dan meer over Chronos VR in dit artikel. Op deze pagina lees je niet alleen wat Chronos VR precies voor game is, maar wat het spel zo goed maakt en voor wie de game voornamelijk leuk is om te spelen.

Chronos VR: een korte introductie

Chronos VR, ook wel Chronos genoemd, is een rpg waarin je de rol aanneemt als held die zijn geboorteplaats moet redden van de ondergang. Om dit te kunnen doen, krijg je ieder jaar toegang toe een labyrint om diverse tests te doen. Ben je succesvol, dan is je geboorteplaats gered. Faal je bij het uitvoeren van de diverse tests in het labyrint, dan moet je een jaar wachten. Het labyrint waar je in moet vechten om je geboorteplaats te redden, gaat namelijk slechts eens per jaar open.

Wat Chronos zo bijzonder maakt, is het feit dat je bij het spelen van deze game ieder jaar moet wachten tot het labyrint weer geopend wordt. In dit jaar wordt het personage van de game ouder en dit heeft invloed op de strategie die je gebruikt om de tests in het labyrint te volbrengen. Als jonge vent zal je je voornamelijk richten op brute kracht en conditie, terwijl je als oudere man minder sterk en fit bent en je dus op andere strategie├źn moet richten. Als oudere man ben je bijvoorbeeld beter in het beheersen van magie, waardoor hier de nadruk van de strategie meer op komt te liggen. Door steeds te falen in het labyrint en op deze manier iedere keer een jaartje ouder te worden als je het labyrint weer betreedt, verandert de speelwijze van Chronos keer op keer.

Chronos: een game met geweldige visuals

De besturing van Chronos werkt prima, maar dit is niet de beste eigenschap van deze populaire game. Wat het spel echt populair maakt onder spelers, afgezien van het onderwerp van de game en de wijze waarop dit onderwerp is uitgewerkt, zijn de geweldige visuals van het spel. Door met de Oculus Rift te spelen kom je al echt in een andere wereld als je Chronos speelt, maar de visuals doen ook veel goeds. Omdat de visuals zo realistisch zijn, lijkt het namelijk nog meer alsof je echt in een andere wereld komt en dit maakt het spelen van de game extra leuk. Het spelen van deze game is dan ook een goede manier om je even af te sluiten van de wereld om je heen en letterlijk naar een andere wereld te gaan.

Verder zijn de special effects van het spel ook erg goed gemaakt. Hier kom je vanzelf achter, want na het betreden van het labyrint zijn er vele speciale effecten waar je al snel mee in aanraking komt. De effecten zijn goed ontwikkeld, komen precies op de juiste momenten en maken de omgeving van Chronos VR nog realistischer.

Chronos VR: voor wie is deze game geschikt?

Chronos is uitermate geschikt voor liefhebbers van Zelda-achtige games, aangezien dit spel op deze games gebaseerd is. Ben je groot liefhebber van Zelda, dan is de kans groot dat je dit spel ook leuk zal vinden en dat de omgeving van de game je zeker aan zal spreken. Verder is de game geschikt voor mensen die het leuk vinden om iedere keer een ander soort strategie te hanteren bij het spelen van dezelfde game, aangezien het hier zeker om draait bij Chronos. Met iedere keer dezelfde strategie kom je er niet en zeker niet als je al vaker uit het labyrint gestuurd bent door het falen in het voltooien van de tests.

Schaf deze game zeker aan als je een groot liefhebber bent van Zelda games en als je het leuk vindt om jezelf steeds te ontwikkelen bij het spelen van hetzelfde spel. Mensen die het liefst een enkele strategie hanteren en hierbij willen blijven bij het spelen van een game, kunnen wellicht beter een ander spel aanschaffen. Tot slot is het spel uitermate geschikt voor mensen die het leuk vinden om een game steeds op een andere manier te ontdekken, zodat het echt ‘nieuw’ blijft. Bij Chronos is dit zeker het geval, want dit spel speel je steeds op een andere manier. Meer informatie op hun website : http://chronosvr.com/

Share