RoboRaid: versla de robots in jouw zelf gecreëerde slagveld

Jouw kamer wordt een slagveld. Jouw huis is de frontlinie tegen een dreigende invasie van buitenaardse wezen. Durf jij het gevecht aan tegen deze futuristische wezens? In Roboraid, een first-persoon schietspel voor Microsoft Hololens ben jij niet gewoon een karakter. Nee, jij bent de held! Het gevecht vindt plaats in de gehele kamer. De spatial mapping verandert elke kamer in een uniek slagveld. De werkelijke wereld en de virtuele wereld vermengen steeds meer met elkaar en creeren een unieke FPS ervaring die je nooit eerder hebt beleefd!

Roboraid, de strijd tegen buitenaardse wezens

Roboraid staat ook wel bekend als xRay. Deze game is een spannend en uitdagend spel, waarbij je strijdt tegen buitenaardse wezens. Uit elke hoek van je kamer ligt de bedreiging op de loer. Je moet snel handelen, gebruik maken van je omgeving en de deze buitenaardse wezens regelrecht naar een andere planeet sturen.

Via een Clicker kun je jezelf verdedigingen. Het geluid laat je weten waar de nieuwe aanval van aliens vandaan komt. Aliens komen uit de muur en middels bewegingen moet jij jezelf zien te redden. Het is interactief, innovatief en ontzettend uitdagend.

Het futuristische element van Roboraid

Roboraid is waarschijnlijk een van de eerste spellen die aantoont hoe je Microsoft Hololens een first-person schietspel kan revolutioneren. Het spel levert een gemixte realiteitservaring op. Je toekomstige vijanden komen vanuit de hoeken van je kamer. Jij moet met een innovatieve bril en controllers deze buitenaardse wezen zien te verslaan. Alleen wat doet een HoloLens van Microsoft precies?

De HoloLens van Microsoft gaat verder dan Google Glass en is iets anders dan de virtual reality bril. De Hololens combineert de virtual reality en augmented reality technologie in een zelfstandige slimme computerbril. De hologrambril representeert de volgende generatie van computers en holographic computing. Deze bril stelt je in staat om de virtuele voorwerpen (ook wel hologrammen genoemd) te interageren. De Microsoft Hololens is geen doorsnee virtual reality bril, maar een revolutionaire augmented reality bril. Een nieuwe technologiegolf heeft plaatsgevonden en maakt plaats voor nieuwe unieke ervaringen in de gamewereld. RoboRaid maakt hier dan ook gretig gebruik van.

De Hololens integreert namelijk de virtuele en fysieke wereld met elkaar. Dit betekent dat de fysieke omgeving niet wordt weggenomen tijdens het spelen van het spel, maar wordt gebruikt en toegepast.

In tegenstelling tot andere Virtual Reality spellen die plaatsvinden in een virtuele ruimte die je gezichtsveld totaal vervangt, gebruikt RoboRaid de fysieke omgeving als de basis van de uit te voeren oorlogshandelingen tegen de buitenaardse wezens middels de Microsoft Hololens. Dit betekent dat wanneer jij in het spel een andere kamer bereikt of een ander meubel arrangement creëert, dan neemt het spel andere vormen aan. Het spel reconstrueert de nieuwe virtuele omgeving aan de huidige kamer, zodat de werkelijke en virtuele wereld op elkaar aansluit.

In het begin van het artikel wordt de volgende vermeld: je kamer wordt een slagveld. Deze zin impliceert verschillende dingen. Ten eerste kunnen jouw vijanden uit elke hoek van je keukenkamer, woonkamer of slaapkamer tevoorschijn komen. Ten tweede wordt de vernietiging gestimuleerd door de transparante afbeeldingen op jouw muren zichtbaar. Overal verschijnen er schietgaten in jouw muur. Het geluid en de graphic effecten laten je het spel meer ervaren dan menig andere spel door de mix van digitale en fysieke objecten die om je heen staan. Een saaie avond kan zodanig omgetoverd worden tot een fantastische avond met je Hololens headset op.

RoboRaid is de eerste mixed-reality FPS spel. In elke kamer waar jij Roboraid speelt, is de ervaring net wat anders. Er is geen behoefte aan het ontwikkelen van unieke levels. In feite ben jij degene die de levels creëert en de Hololens adapteert de omgevingsveranderingen de jij hebt gemaakt. Wissel van kamer of richt je kamer anders in en de ervaring wordt continue anders!

De voordelen van de Microsoft Hololens

Naast een unieke en fantastische ervaring die je opdoet tijdens het spelen van RoboRaid, levert de Microsoft HoloLens meer voordelen op die iedere gamer zou moeten kennen! Met de Hololens brildrager zie je een realistisch digitaal object zien dat naadloos in de echte wereld overgaat en meedraait met de beweging van het hoofd. De projecties van de realistische digitale objecten zijn helder, scherp en nauwkeurig.

De augmented reality en virtual reality bril bestuur je met spraak, hoofd en handgebaren. Het hoofd is de muis en de hand de muisknop. Het is zeer indrukwekkend om de digitale objecten in jouw kamer te zien die zo realistisch ogen dat ze tastbaar lijken. Via de bril kun jij de objecten besturen.

De bril wordt geleverd met een speciale editie ban Skype. In de holografische wereld kun je communiceren met andere gebruikers. De Hololens heeft een kwalitatief hoogwaardige en innovatieve uitrusting. De bril heeft een speciaal ontwikkelde Intel chip: een Intel Atom x5-Z8100 chip met een quad-core 14nm-processor en 1,04 GHz. Tevens beschikt de augmented reality bril over 2 GB RAM en een opslagcapaciteit van 64 GB. De bril heeft een Microsoft HPU: Holographic Processing Unit.

Hiermee kunnen enorme hoeveelheden van verschillende informatie gelijktijdig worden verwerkt. Meer informatie over deze Augmented Reality game : https://www.microsoft.com/microsoft-hololens/en-us/apps/RoboRaid

Share