Roomscale Tower is een fotogrammetrie VR game

Roomscale Tower is een fotogrammetrische ervaring gebouwd voor de HTC Vive. De 360 graden beelden vol met middeleeuwse gerei en gebouwen, de vrolijke muziek, de kledij van de mensen en de wapens waarmee je als echte ridder gaat vechten. Alles ademt middeleeuws, alleen dan met de allernieuwste technologie.

De virtuele ervaring met de HTC Vive

Roomscale Tower heeft een vleugje ‘nostalgie’ met de allernieuwste technische foefjes. Het is het spel waar de Science Fictions films dertig jaar terug over gingen, maar nu realiteit is.

RoomScale Tower is een super realistisch spel waarbij je als gewoon schoolkind, student of volwassen getransformeerd wordt tot een ridder. Het is alsof je een tijdmachine instapt en eeuwen terug uitstapt. Je hebt je eigen kleding niet meer aan, maar bent gepantserd… Dat is RoomScale Tower. Een echte virtuele ervaring voor elke stoere ridder.

Wat de HTC Vive echt uniek maakt is de roomscale tracking. Met de HTC Vive loop je de door een virtuele wereld en daarbij gebruik je twee controllers die in de middeleeuwse wereld als wapens werken. Wil je een volledige ervaring, inclusief rondlopen en je handen gebruiken? Dan biedt de HTC Vive je iets dat je met geen enkele andere virtual reality bril kunt evenaren: een edelmoedig gevecht als ridder in de Middeleeuwen.

roomscale-tower-man-speelt-fluit-bij-schatkist

Het verhaal van de RoomScale Tower

Met RoomScale Tower beland je in de middeleeuwen in een toren van rijkdom. Jij gaat daar gepantserd als stoere en moedige ridder op zoek door een middeleeuwse toren gemaakt met echte middeleeuwse bouwkunsten. Een toren vol met valstrikken. Een toren waarbij je geconfronteerd wordt met legers skeletten. Legers waar jij met je bril en controllers tegen moet vechten.

Gelukkig is er ook een middeleeuws huis waar jij kunt rusten. Dit huis is het centrum van het spel. Vanaf dit middeleeuwse huis kun jij de volgende locatie kiezen om te vechten tegen nieuwe gevaarlijke middeleeuwse wezen herrezen uit de dood. Of schrijf je beste score in je boek of relax even met prachtige middeleeuwse muziek. De vrolijke melodieën die jouw oren bereiken zal je ridderbloed nieuwe energie geven om een nieuw gevecht aan te gaan met de meest fascinerende wapens.

Een middeleeuwse spel betekent vechten met middeleeuwse wapens. Je hebt geen shotgun in je handen of een machinegeweer. Je gaat het gevecht aan met pijl en boog, zwaarden en messen. In plaats van je wapens te herladen moet je je wapens slijpen. Dat betekent een nieuwe strategie en nieuwe technieken uitoefenen. Dit kun je doen in de ‘Training Mode’. Je leert daar met de ‘nieuwste’ – eigenlijk alleroudste – wapens te vechten. Je verhoogt je vechtvaardigheid en leert met vuur te spelen.

Het wapenarsenaal waarover jij beschikt is divers. In totaal heb je drie zwaarden van drie verschillende modellen, 3 bijlen van verschillende modellen, een handboog, pijlen, brandbare pijlen, werpbijlen in twee soorten modellen, een werpmes en een lans en schild.

Roomscale Tower VR spel

Technologie van RoomScale Tower

HTC Vive gebruikt 3D scan technology om zeer foto-realistische beelden te realiseren. Het is alsof je echt in de middeleeuwen beland en tegen het gevaar moet vechten! Met fotogrammetrische technologie is er namelijk geen verschil meer tussen de virtuele wereld en de werkelijke wereld. Dat is virtuele ervaring op z’n best!

Besturingssysteem: Windows 7
Processor: Intel Core i7
Geheugen: 8 GB RAM
Grafische kaart: Nvidia GeForce GTX 970 equivalent or higher
Opslagruimte: 2 GB beschikbare ruimte

Meer informatie : : Roomscaletower.com

Share