Batman Arkham VR: Be the Batman

Ben jij een rijke, goede detective, fysiek in topconditie, en geobsedeerd door wat je doet? Durf jij het vleermuispak weer aan te trekken en te transformeren tot een echte misdaadbestrijder? Is het antwoord ja? Dan is Batman Arkham VR echt iets voor jou! Batman is terug. Niet meer in zijn fictieve vorm, maar veel levendiger en echter. Batman is namelijk te vinden in de virtuele wereld! Virtual reality neemt de ‘Batman Simulator’ naar een hoger niveau. Je wordt ondergedompeld in het dagelijks leven van Bruce Wayne. Rocksteady heeft namelijk het spel zodanig ontworpen dat je de illusie hebt zelf Batman te zijn!

Rocksteady over Batman Arkham VR

Batman Arkham Knights leek het laatste spel van Batman, maar de opkomst van virtual reality heeft hier verandering in gebracht. De kans om een geheel nieuw soort Batman-ervaring te creëren was te mooi om te weerstaan. De ‘Be the Batman’ ervaring wordt bij Batman Arkham VR op een veel dieper niveau en tegelijkertijd op een veel hoger niveau gebracht. In combinatie met de prachtig vormgegeven gameplay en de graphics wordt de virtual reality ervaring nog veel rijker.

De overgang van computerschermen naar headsets was een fascinerende creatieve en technische uitdaging voor Rocksteady. Rocksteady werd intens geïnspireerd om zich echt concentreren op Batman’s detective vaardigheden en het vinden van nieuwe manieren om deze vaardigheden te gebruiken. Rocksteady kreeg het gevoel dat ze een geweldige nieuwe Batman ervaring hadden gecreëerd die zowel complementair aan als een tegenhanger is van het epische spel Batman: Arkham Knight. Batman Arkham VR vertelt het verhaal zeer persoonlijk verhaal volledig in ‘first-person’.

Het spel van de vleermuis

Batman Arkham VR is een nieuw Batman verhaal dat zich afspeelt in het Arkham universum. Batman: Arkham VR is een intense moordmysterie in de stijl van de klassieke Batman stripboeken, maar met een sterke dosis van de donkere psychologie waar de Arkham games ook bekend om staan. Ook is het in deze vr-game mogelijk om Wayne Manor en de Batcave te verkennen. Datgene waar fans volgens Rocksteady al langer om vroegen.

Jij bent Batman en je missie is om schurken op te rollen. Gekleed in je echte Batmanpak, getrouwd met een grappling hook, een iconische helm op en handschoenen aan ga jij de strijd aan. Batman Arkham VR draait niet alleen om het verslaan van vijanden, maar vooral om het onderzoeken van moorden. Je bent kuifje, maar dan stoerder, sterker en met een vleermuizenpak aan. In de gebieden van de gepleegde moorden ga jij onderzoeken en daarna een reconstructie uitvoeren en moet je informatie inwinnen. Hier komen wat Batmanaspecten aan te pas; zo heb je een grappling hook nodig, evenals een scanner, zodat je verschillende aspecten oppikt die je normaal over het hoofd zou zien. Je moet ontzettend doorgrondig de omgeving analyseren met je scanner. De scanner projecteert reconstructies op de plek waar het voorval zich heeft afgespeeld. Jij moet dat moment adequaat alert zijn waar zich een cruciaal en belangrijk moment voordoet in deze reconstructie, dat gelinkt kan worden aan bewijs. Uiteraard hang je niet alleen de Sherlock Holmes uit en wordt je ook linea recta geconfronteerd met jouw vijanden. Versla hen en wordt een echte batman!

De systeemeisen van Batman Arkham VR

Minimale systeemeisen

OS: Win 7 SP1, Win 8.1 (64-bit Operating System Required)

Processor: Intel Core i5-750, 2.67 GHz | AMD Phenom II X4 965, 3.4 GHz

Memory: 6 GB RAM

Graphics Card: NVIDIA GeForce GTX 660

Graphics Memory: 2 GB

DirectX®: 11

Network: Broadband Internet Connection Required

Hard Drive Space: 45 GB

Aanbevolen systeemeisen

OS: Win 7 SP1, Win 8.1 (64-bit Operating System Required)

Processor: Intel Core i7-3770, 3.4 GHz | AMD FX-8350, 4.0 GHz

Memory: 8 GB RAM

Graphics Card: NVIDIA GeForce GTX 760

Graphics Memory: 3 GB

DirectX®: 11

Network: Broadband Internet Connection Required

Hard Drive Space: 55 GB

ULTRA systeemeisen

OS: Win 7 SP1, Win 8.1 (64-bit Operating System Required)

Processor: Intel Core i7-3770, 3.4 GHz | AMD FX-8350, 4.0 GHz

Memory: 8 GB RAM

Graphics Card: NVIDIA GeForce GTX 980

Graphics Memory: 4 GB

DirectX®: 11

Network: Broadband Internet Connection Required

Hard Drive Space: 55 GB

Share